Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Levoča – Dvorce – Vinná – Tichý Potok

Radoslav

vrchár: Áno, len som zdôraznil práve tu verzálku pre pomenovanie osady, i keď ona už de jure neexistuje, len kataster Blažova, ktorý teraz pripadol Šteľbachu.
Milan: zatiaľ vlani na jeseň EU komisia stopla do r. 2020 fondy špeciálne aj pre Slatinku i sem, takže jedine, ak by betonárska loby sa odhodlala pre normálne zbytočné dielo z domácich verejných zdrojov.

Vrchar8848

...iba malu poznamku pre Radoslava,Blazovska dolina bola oficialnym nazvom tejto osady. Malo sa o tom vie, ze tam bol nadherny a na vtedajsiu dobu velmi dobre vybaveny kastiel, dnes mozno este objavit jeho pozostatky zakladov hned pod stupajucou asi 120 stupnovou zakrutou. Kedze sa zaujimam o historiu tohto regionu a poznam ho aj z pohladu turistickeho ako malokto, zatial marne patram po dokumentoch alebo foto zo spominaneho kastiela. Rad prijmem akekolvek info, samozrejme rad poradim aj o moznosti turistiky.

Milan_ke

Radoslav:
to je prave to: najprv vytvoria holoruby, namastia si vrecka, sposobia povodne a potom sa VD tichy potok zdovodnuje ovela lepsie...

pre niektorych tzv. win-win teoria..

Radoslav

Knor: ono sa tam dalo chodilo ešte za normalizácie na čučuriedky autom, z štiľbachskej "hájenky" dali bumážku, neskôr i bez nej. Po revolúcii už sa stým veda nerobila aspoň na tejto vých. strane, kde sa ostatne ani nikdy predtým nebojovalo, len dopadali občas strely. Pamätám si okolie Václaváku (názov podľa praž. nám.) spred cca 35-40 rokov. Len sem tam úchytkom výhľad na Tatry. Tak si Vojenské lesy povedali, že čo neurobia pre výhľady a hneď na všetky strany... takto hospodári štát podľa LHP? Štilbachom jazdil kamión za kamiónom. Teraz už mohli navrátiť toto "dedičstvo otcov". Nie náhodou Ľubica s Kežmarkom a šariššská či i levočsská strana nepoznali tak početné veľké vody, ako i zrovna aktuálne.
Lokalita toho domu sa volá Dolina, čo bol jeden z lazov s niekoľkými domami patriaci pod o cca 2 km nižšie ležiaci Blažov, i preto by názve (Blažovská) Dolina mala byť verzálka.
Ale hrebeňovka za Václavákom smerom na východ k ďalšej z tamojších Čiernych hôr je ešte slušne lesnatá a s býv. pasienkami na výhľady.
BTW som zvedavý ako štát chce tento kraj pochovať s vodáren. nádržou (geologicky problematickou), čo sa ťahá už ako na húpačke dlhé desaťročia, keď sa plánovalo, že sa asi všetci presťahujú do PO či KE.

Bikemartin

Dom na poslednej fotke mal ešte pred cca 10-15 rokmi strechu, dalo sa tam skryť pred dažďom.

Z Vaclavaku do T. Potoka som šiel na bajku x-krát, pešo si tých 15km po asfalte neviem predstaviť :)

Knor

Najvyssim kopcom Levocskych vrchov je Cierna hora. Ked som na nu chcel tesne po prevrate vyjst, po telefonate na vojensky obvod som napisal ziadost o "povolenie turistickeho vystupu pre 1 osobu", na co mi prislo lajstro s peciatkou. To boli ine casy :-). Predieral som sa tam poriadnou divocinou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma