Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Online aktualizácie turistického atlasu

Diskusná téma K článku: Online aktualizácie turistického atlasu

Od vydania turistického atlasu z dielne českého vydavateľa máp SHOCart uplynulo už viac ako jeden a pol roka. Za ten čas sa v teréne mnohé zmenilo a preto treba atlas aktualizovať. Aby nebolo nutné kupovať komplet nový atlas, SHOCart dáva možnosť stiahnutia zmenených strán cez webovú stránku.

SHOCart

Reakce pro "Karol":
Není v silách žádného vydavatelství provádět systémovou "fyzickou" aktualizaci všech údajů, které mapa obsahuje. Základním impulsem pro aktualizaci je tedy informace, že je "někde něco nového, či že se něco změnilo". Kromě aktivního vyhledávání je nejcennějším zdrojem uživatel. Není problém sehnat informace o výstavbě nového supermarketu, ale je někdy problém získat informaci o otevření nové naučné stezky či lokální cyklotrasy. Pokud k nám taková informace dorazí, snažíme se ji nějak zpracovat. Samozřejmě záleží na zdroji a buď ji rovnou zapracujeme, nebo ověříme z dalších zdrojů, nebo tam vyšleme k ověření našeho "terénního" pracovníka. Pokud máte zájem nám s aktualizací pomoci, nabídněte tuto pomoc přímo naší redakci: red(zavináč)shocart.cz

Karol

Na dôvažok: Medzi Olcnavou a Vitkovcami je značkovaná cyklotrasa, ktoré tiež nie je na mape. (a v regióne Galmus je nazachytených cyklotrás viac). Ale to nie je problém len Shocart, obdobne neúplné a nepresné sú mapy Slovenska vydané VKÚ či Kompass. Neviem, čím to je, keď triedny nepriateľ (aspoň dúfam!) už nehrozia!? Zaujímalo by ma, aký je postup vydavateľov máp pri aktualizácii a upresňovaní máp. Len zo svojej skúsenosti by som vedel poskytnúť množstvo upresnení - budú mi vydavatelia máp (alebo hocikomu inému) dôverovať?! Alebo existuje nejaký postup na verifikáciu týchto pripomienok?

Slnko

OK. Dalsie pripomienky uz poslem na ten e-mail. Ale ta turistickamapa.sk obsahuje napis SHOcart, takze je zaujimave, ze si tie aktualizacie nesynchronizujete.

SHOCart

Reakce pro "slnko":
Děkujeme za upozornění, situace bude napravena v nejbližší plánované aktualizaci, tj koncem prosince.
Rád bych nadále všechny uživatele požádal, abyste případné připomínky zasílali taky na naši redakci red(zavináč)shocart.cz. Není v našich silách zaregistrovat všechny články a diskuzní fóra, atd. i když se o to maximálně snažíme. Děkujeme za pochopení.

Slnko

Tak ak su toto aktualizacie, tak ja zjem kefu. Pozrite sa na Olcnavu - uz pred polrokom na tejto stranke vysiel clanok o novych znackach v tejto oblasti. V tejto "aktualizacii" nie je ani jedna! Pre porovnanie pozrite turistickamapa.sk$ret

Jano

Dovolim si ocenit, ze SHOCart sleduje internet a pouziva ho :-) Kiez by to tak bolo aj v pripade inych firiem a organizacii...

Lubo

Chybne informacie boli opravene. Vznikli na zaklade nedorozumenia a touto cestou sa citatelom ospravedlnujem.

SHOCart

Uvedene pripominky a diskuse ohledne ceny aktualizacniho balicku jsou irelevantni. Aktualizacni balicek se pripravuje az na konec roku 2009, zatim neni stanovena ani cena ani rozsah aktualizovanych listu. Pravdepodobne doslo pri psani recenze k nejakemu nepochopeni a proto jsme pozadali autora recenze, aby tuto informaci uvedl na pravou miru.
Pozn: aktualizacni balicek k obdobnemu dilu Cesko obsahoval 192 !! aktualizovanych stran a jeho cena je pouhych 149 CZK.

SHOcart

Vzkaz pro daponcho:
Informaci o spusteni internetove aplikace vcetne registracniho kodu jsme hromadne registriovanym uzivatelum zasilali mailem koncem zari 2007. Pokud jste jej neobdrzel, napiste mi prosim na prodej(zavinac)shocart.cz. Zaslu vam jej znovu.

Tono

Ahoj Lubo. Postupne posielam a v ramci casovych moznosti budem stale posielat pripomienky MisoviB. Naposledy som poslal oblast vrchu Volovec - Skalisko a okolie Starej vody a Zlateho stola.

Misob

To, ze na nejakych listoch zaktualizuju novootvorene useky dialnice asi naozaj nestoji za tie peniaze... :(

Daponcho

Inak ja som registračnú kartu zaslal 2.10.2007 a doteraz nič? Má niekto s registráciou nejaké skúsenosti??

Shadow

Tento atlas som kupil za 900 sk, 400 za aktualizaciu..dakujem pekne. Navyse stale mi v porovnani vyjde VKU daleko lepsi ako Shocart. Tlac by sa dala riesit na A3 tlaciarni, nie? Ten format ale skutocne mohli zvolit A4.

Eric

199 za balicek a 199 za postovne, to sa fakt oplati :))))

Lubo

Tono, mohol by si byt konkretnejsi?
Pomoze to ostatnym a my informaciu posunieme dalej vydavatelovi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma