Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zo severnej Gačovskej skaly

Diskusná téma K fotke: Zo severnej Gačovskej skaly

Ďalším miestom kam ma priviedli moje túlavé topánky bola severná vyhliadka Gačovskej skaly. A tu som zostal milo prekvapený, pretože až taký široký výhľad som nečakal. Pod nohami som mal členitú lesnatú krajinu Slovenského raja s jedinou lúčkou pri Stratenej vľavo. Nad ňou belejúce sa partie Tresníka a najvyššia priam svietiaca Kráľova hoľa. Vpravo je rozoznateľné bralo Havranej skaly a pozorné oči odhalia i fragment Tatier vpravo. Musím povedať že toto miestečko zaraďujem na prvú priečku vyhliadkových miest Slovenského raja.

Daulagiri

Nsvetozarov samozrejme že si tvoju panorámku pamätám. Inšpirovala ma sem už konečne zájsť. A tiež ma prekvapilo čo to tam pod Havraňou dorábajú, nechápem tomu, ale to je na dlhú debatu. Slovenský raj je skutočný raj a dúfam že ním aj zostane.
Inak doteraz som mal za najlepšie vyhliadkové miesto Havraniu skalu, ale toto ju predčilo. Určite sa sem ešte vrátim.

Nsvetozarov

Veru, Slovenský raj je nádherný kút Slovenska, ku ktorému mám citový vzťah a väčšinu jeho zákutí už mám prechodenú. O to viac ma raní, keď vidím, ako rok po roku vznikajú nové holoruby a raj sa mi stráca prakticky pred očami. Ale nie len to. Menšie strediská upadajú a napríklad takej lanovky na Geravy je obrovská škoda. Ale tak to už chodí v tomto hnusnom skorumpovanom štáte a na názory obyčajných slušných občanov sa nikto nepýta a nik na ne neberie ohľad. To ma však neodradí od toho, aby som sa neustále vracal na moje obľúbené miesta, ktoré mám rád.

Tidoj

Gačovské vyhliadky sú vymakané obe. A mne sa páči aj tá z Havranej skaly. Vlastne si nepamätám nič, čo by sa mi v Slovenskom raji nepáčilo. Či skaly, či lúky, doliny a rokliny, raňajky a cigaretka na lanovke na Geravy, alebo chodenie bosý po machu a ihličí na Voniarkach. Dokonca aj tá dlhá cesta okolo pol priehrady, zo stanice do Dediniek, sa mi páčila.

Nsvetozarov

Bol som tu 15. februára a musím povedať, že je to ozaj krásne miesto. Možno si ešte spomínaš na moju panorámu: hiking.sk/…/z_gacovskej_vyhli… Čo som si však všimol a nemilo ma to prekvapilo, je fakt, že holorub priamo pod skalou sa za tie necelé dva mesiace už stihol zväčšiť i keď len o málo, ale predsa. Ak to tak pôjde ďalej, tak je možné, že si zničíme už možno náš jediný ozajstný národný park a to by som bol veľmi nerád. Každopádne, toto miesto má svoje čaro v ktoromkoľvek ročnom období a ktoromkoľvek čase a rozhodne ho odporúčam navštíviť aj ostatným.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok