Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kráľova hoľa a skala z Telgártu v marci

Diskusná téma K článku: Kráľova hoľa a skala z Telgártu v marci

Je posledný marcový víkend. Predpoveď počasia hlási slnečné a teplé počasie. Bolo by hriechom doma sedieť. Kam ale vyraziť v takéto teplo? Odpoveď je jasná. Za snehom. Ale kde nablízku ešte nájsť množstvo snehu aj na snežnice? Možností je málo, ale voľba je jednoznačná. Kráľova hoľa v Nízkych Tatrách.

Antenkar

Trasu sme šli z Telgártu hore po zelenej a bolo to v pohode. Až na maličké odbočenie z chodníka pod prvou zvážnicou, kde sme asi prehliadli zelenú. Horšia bola návratová trasa po červenej, kde od prameňa Zubrovice je chodník pod el. vedením takmer neustále zaplavený tečúcou vodou.

FunTTomas

turist: zelená okolo Kráľovej skaly bola myslím, že v 2015 prerezaná od kosodreviny, tak nie je problém.

Beruška

Dobrý deň
Neviete, či sa dá prejsť z Pod Úplaznikom na Ždiarske sedlo , alebo treba ísť na Andrejcovú?
Ďakujem

Turist

Nesiel niekto po tej zelenej tento rok, ako to tam vyzera s tou priechodnostou aktualne?

Patya

Ahojte, včera sme tam boli , hore sme šli po zelenej z Telgartu a dole po červenej. bola som tam prvý krát, moji partaci už niekolkí krát, predieranie sa hore tou kosodrevinou bol boj, hrozny boj, na Holu sme vyšlapali v strašnom protivetre, ja som budovu takmer v tej hmle minula nebolo ju od cesty ani vidiet, stlp som nevidela vobec. hmla vietor nulova viditelnost. určite tam pojdem opat chcem ju vidiet aj v plnej kráse v lete, ale zhodli sme sa že najbližšie ideme červenou hore a pak alej hreben NT. Ale pocit mam dnes užasny. a ak pojdem len na turu chcem si to vyskušat aj zo šumiaca proste všetky varianty, treba vidiet a skusit všetko. pekný den.

Dzordzo

Moja rec, zelena je ovela krajsia ako cervena, aj v buducnosti si zelenu viac zvolim ci uz na zostup alebo vystup.

Muska

Ono je to zlé najmä v zime a na jar, keď je ešte kosodrevina ľahnutá. V lete to býva priechodnejšie a chodník lepšie viditeľný, no masáži kosodrevinou sa taktiež nevyhnete. Mne osobne sa trasa cez Kráľovu skalu páči viac ako "červená", tá je zase pohodlnejšia.

Dzordzo

Nahodou mne sa cesta cez Kralovu skalu celkom pacila, ano, ta kosodrevina je dost husta, ale pokial je sucho a mate radi kusok divociny tak to stoji za to, my sme to zisli celkom v pohode. Ta cervena znacka sa mi zda dost nudna, hlavne nekonecny usek pod elektrickym vedenim, ale je to vec nazoru. No a s orientaciou na zelenej sme nemali vobec ziadny problem, len treba dat pozor na odbocku z lesnej zvaznice v oboch smeroch. Pre to vsetko Kralova hola rozhodne stoji za to.

Daulagiri

Cez Kráľovu skalu som šiel dvakrát a v oboch prípadoch to stálo za to :o) A ako vidím stále sa tam nič nezmenilo, ale však trochu divočiny nezaškodí...

Kaspy

apropo ako to vyzera so stromcekom na vrchole hole? Na jesen som ho tam este videl /asi 5-10 m juzne od vrcholoveho piliera, ak si dobre pamatam/... ci sa este neodtopil?

Svatopluk Śtěpánek

Pekný výkon a naozaj iba pre partiu odhodlaných ľudí...
Chcel som ísť po zelenej hore na K. Hoľu - vidím, že radšej teraz nie.
Škoda, je to jediný chodník, kterým som na,
alebo z, K. Hoľe nešiel.

Atalienka

My šli na Kráľovú hoľu zo Šumiaca, bola to pekná, i keď veľmi dlhá trasa, ale išlo sa fajn.

Komi

Turistický chodník Telgárt - Kráľova hola bol preznačkovaný v roku 2012. na prerezávku nemá KST peniaze, značenie je pre letnú turistiku

Honza286

Ta značka přes Kraálovu skalu je hodně výživná i v létě. Po vrchol Kralovej skaly se to ještě dá v létě celku v pohodě (jen je trocha toho přelízání skalek), ale následný sestup je i v létě jen pro otrlé (hustá kosodřevina, v jednom místě asi metrová skalka přímo v cestě). A značení asi tak co půl kilometru, jestli vůbec, to už pomíjím to, že ty značky pocházejí asi ještě z dob před r. 1989.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma