Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Poľovnícky zrub Tajch pod Veľ. Chochuľou

Diskusná téma K článku: Poľovnícky zrub Tajch pod Veľ. Chochuľou

Putovanie hrebeňom Nízkych Tatier z Donovál po Ďurkovú je dlhé, a navyše v hôľnych pasážach ľahko dochádza ku zmenám počasia. Človek môže mať trasu dopredu naplánovanú, no nepredvídateľné okolnosti zvyknú plány hravo otočiť "hore nohami". V týchto prípadoch sa strecha nad hlavou a teplo hodí ako soľ. Jeden prístrešok, ktorý môže poslúžiť ako úkryt, sa nachádza v Hiadeľskom sedle, no ak vás nečas zastihne v oblasti Veľkej Chochule a Košariska, môže dobre poslúžiť prístrešie opustenej chaty Tajch.

Nonormal

Vdaka za priblíženie tejto chatky, zavítam to tam pozrieť istotne. =)

Svatopluk Štěpánek

Tak toto je jednoznačne dobrá správa !
Keď som šiel 23/7/12 okolo, stavil som sa iba na verande, chata nevyzerala nijako lákavo.
Bola to "rozcvička" - L. Lúžna - V. Chochula -
Brusno na stretnutie Hikingu na V. Vápanici

Endemit

Pri tejto chate som spal pred 20 rokmi a vtedy vyzerala omnoho lepšie.

Daulagiri

Pekne, tak už je tu aj táto chatička. Šiel som okolo nej v lete 2008 a vtedy bola práve zamknutá. Vidím že pomery sa zmenili k lepšiemu, super.

Marek945

Prespavali sme tam v lete pred dvoma rokmi a dobre nam padla. Idealna poloha pri vystupe na hreben. Akurat uz vtedy nam niekto z domacich hovoril, ze ju lesnici planuju po zime zrusit. Nastastie sa tak zatial nestalo :)

Drado.007

Caute, viete mi niekto napisat, ci tento zrub este stoji, ci sa da pouzit na prespanie??? diki na info

Adelmos

Ahojte zrub Tajch pod Velkou chochulou stale stoji. Zelena znacka prechadza priamo popri nom. Strecha je ok, ale vo vnutri nie je pec takze v zime je nepouzitelny, resp. som ziadnu nevidel. Vonku je ale ohnisko a vo vnutri zasoba dreva. Vo vnutri je matrac a stol. Nie je uzamknuty, dvere su zaistene len zapadkou. Na povalu sa da dostat po rebriku zvonku ale tam som sa nepozeral. Par fotiek je tu: photos.google.com/…/AF1QipOLX…

Muska

Aldemos mal si pozrieť do vedľajšej miestnosti (prvá slúži ako kôlňa), tam je pec aj postele pre cca 5-6 ľudí ak sa potlačia. Pribudli tam aj nejaké nádoby hrnčeky a drobnosti, no je tam bordel :( O zrub sa starajú dvaja nadšenci, ktorí zatiaľ opravili dvere, namontovali okenice, zo starých postelí a matracov spravili spoločnú pričňu a vonku je vidno terénne úpravy okolo terasky.
Inak je to riadne divoké miesto v pondelok sme tu stretli medveďa cca 30 m od chodníka..

Adelmos

Zdravim susednu miestnost som fakt nepozrel mal som trochu naponahlo aby som stihol vlak z Brusna a je to tam vazne medvedi rajon ;-) No je fajn ze sa o to niekto stara - ma moj obdiv lebo je to dost daleko od civilizacie. Kazdopadne neviem ci je to idealne miesto na prenocovanie pocas hrebenovky NT lebo z Velkej Chochule je to min. 30 minut zostup obcas dost prudkym chodnikom s tym ze rano sa treba vratit naspat... Ale chodnik od Chochle po zrub je velmi dobre udrziavany a vyznaceny, nedavno bola prerezana kosodrevina.

Ade.e

Ahojte, dik za info, tiez ma zaujimal stav zrubu, kedze som sa chystal tam prespat. Cirou nahodou, neviete, alebo ste si nevsimli ci nieje nieco potrebne priniest aby to zuzitkovali aj ini? Nieco lahsie a co vojde do batoha.

Muska

Možno menší starší hrniec na čaj, prípadne staršiu led lampu alebo čelovku, alebo niečo ako skladaciu bandasku na vodu (možností je veľa)... Narýchlo som tam zahliadol kadejaké hrnčeky a papierové tanieriky, hrnce som si nevšimol, na matracoch sú nanosené deky. Čo tam žiaľ treba akútne, tak to je výmena a odizolovanie podlahy, tá je okolo pece komplet zhnitá.. Neviem do akej miery chcú chlapi chatu "spojazdniť" a ako často sa tomu venujú..

Adelmos

Este ma napada nieco na opravu chaty - klince, skrutky do dreva, mozno starsie kombinacky, kladivo, skrutkovac ci ine naradie, viazaci drot a pod. - moze sa to hodit nadsencom ktori sa chate venuju.

Cukor

Pozdravujem Vás, mám otázku či je podľa vás reálne vystúpiť v mesiacoch december január hore ku chate. a zotrvat v nej so svojimi zásobami napríklad 3 - 4 dni. pojazdiť na snowboarde okolité pláne. Zažiť trošku dobrodružstvo. Ďakujem

Adelmos

Zdravim ja si myslím že by sa to malo dať, zelená značka z Brusna ide dosť dlho po lesnej ceste ale treba si dať trochu pozor kde z nej odbočuje a vchadza do lesa mapy.hiking.sk/?x=19.34763… V lese je chodník dobre vyznačený. Od vstupu do lesa po chatu je to asi 500 - 600 metrov. Len pri chate asi nie je prameň, vodu treba nabrať z potoka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma