Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z hrebeňovky Vihorlatu II.

Diskusná téma K fotke: Z hrebeňovky Vihorlatu II.

Úsek neoficiálnej hrebeňovej značky medzi Malým Peňažníkom a Rozdieľňou patrí medzi najkrajšie z celej trasy. Chodník sa tu kľukatí popod skalnú stenu, kde bralá a skalné veže vytvorili mnohé krásne zákutia. Značenie je po celej trase mimoriadne kvalitné a jasné.

Alexander

Tono, môžem len potvrdiť, tento úsek sa páči najviac z celej trasy asi každému, kto ju prešiel.
Pre Haendela to bol tiež dobrý návrh, škoda vynechať Krivošťanku, naviac zídeš do Strážskeho, ktoré je dopravnou križovatkou, takže ľahko nájdeš vhodný spoj.
Akurát pre toho, kto nebol v Humennom, škoda vynechať prehliadku kaštiela a múzea so skanzenom. Dá sa ale samozrejme túra prerušiť a vrátiť na hrebeň.

Tono

Veru to mas pravdu, ja som z Bratislavy a tiez sa dostat do dedin pod Vihorlatom byva pre mna niekedy, hlavne cez vikend, zlozite. Verim ze sa trasa bude pacit. Pozdravujem.

Haendel

Hm, takže za 3,5 dne by se to krásně dalo přejít. Skvělý. Mám to z Prahy daleko, ke všemu musím připočíst 1,5 dne cestování, takže pokaždé čaruji s dovolenou a časem jak se dá. Jinak dostal jsem se kdysi díky tvému článku na hikingu na hřeben Zakľuk na Veporu.Dodatečně díky, vzpomínám často, byla to trefa do černého :-)

Tono

Zdravim, usek cervenej znacky Podhorod - Strihivske sedlo - Sninsky kamen - sedlo Rozdiel - dalej po zelenej na Polanu pod Vihorlatom a neznaceny usek na vrchol Vihorlatu trva priblizne 10 - 11 hod. (cca 32 km). Z Vihorlatu cez M. Penaznik, Rozdielnu a Kyjov do Porubky po novej neoficialnej hrebenovej znacke to trva cca 5 - 6 hod. Z Porubky by som volil nie do Humenneho ale do Krivostian pri Strazskom (modra a zelena plus odbocka na hrad Jasenov), nakolko hreben Krivostianky je nadherny. Usek trva cca 4 - 5 hod. Usek Porubka Humenne sa da prejst po modrej za 4 hod. Inak opis vestkych usekov najdes na tomto webe aj s moznostami spania, cerpania vody a pod. Pozdravujem.

Haendel

Chtěl bych se zeptat na odhad, jak dlouho by mohl podle vašich zkušeností trvat přechod z Podhorodu na Vihorlat, poté po novém značení do Porúbky a odtud po modré do Humenného? Děkuju.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky