Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Moravským pohraničím

Diskusná téma K článku: Moravským pohraničím

Pekná a ľahká jednodenná túra moravským pohraničím, vedúca zväčša po lúkach. Počas túry možnosť výhľadov na obidve strany pohoria. Pre plánovanie možno využiť dobré turistické mapy na www.mapy.cz. V rekreačných a pohostinským zariadeniach je možné platiť iba českými peniazmi.

Godman

Boro, mozno sme sa nerozumeli. Je mi jasne, ze cervena prechadza az do Skalice, ja som mal na mysli iba usek od zel. stanice Vrbovce po sedlo "U tri kamenu".
Zo stanice totiz vychadzali dve vetvy cervenej smerom k sedlu. Jedna ako tradicna "cesta M.Kuderikovej" a dalsia ako "slovenska" alternativa. Myslim, ze boli obe zakreslene aj v mapach od VKU. Ale prave tu slovensku vetvu som chcel pre zaujimavost prejst.
Isla subezne s modrou cez Sabotov, potom zabocila doprava, (v mieste krizovatky smerom na Myjavu) a na mape prechadzala myslim kotou Stran.
Mozno to bol len zamer, ktory sa napokon v terene nezrealizoval.

Mivym

Inak mivym-Milan.Michal,každého súceho turistu radi priberieme do partie.O aktuálnosti tury z Vrboviec a iných podujatiach i pre nečlenov TJ Sokol Skalica ti poskytnem na mailadrese:mivym@azet.sk .Inak chystáme v auguste týždňový turistický zájazd Nízke Tatry s ubytkom na Čertovici.

Michal5446

Inak este poznamka: rozhladna Travicna sa urcite oplati navstivit, vyhlad stoji za to. Ked je v pekne jasno su videt az Alpy v rakusku, Palava na Morave. Vyhlad je super na 360stupnov okolo. Tato trasa je vhodna aj pre cykloturistiku, pre pesiu je to menej narocne ale na bicykel na cely den super.

Michal5446

Ahojte, ja som tiez zo Skalice tak by som sa kludne s partnerkou na tuto akciu pridal. inak mivym = Milos??

Boro

Samozrejme že áno. Ide takmer stále po hranici okolo obory stále po hranici až na Koválovské lúky a cez Čupy atď. až do Skalice.

Godman

uz som tade tiez prechadzal viackrat, ale cez oboru som to este nestrihol ani raz. Aspon mam dovod na dalsie repete.
A propos, jestvuje okrem tej moravskej "Kuderikovej" ta slovenska verzia cervenej po sedlo U troch kamenov aj oficialne v terene? Na mapach je, ale ked som sa pokusal ist po nej, kusok za statnou cestou po vnoreni sa do lesa sa mi stratila a siel som uz len podla seba.

Mivym

Neskorá reakcia,ale predsa.Túto trasu chodíme každoročne Sokolíci zo Skalice.Dovezieme sa na Vrbovce busom na colnicu a potom mašírujeme raz po slovenskej raz po moravskej strane.Je to pekná pohodová túra ako píše i Boro.Chodíme to väčšinou máj,jún a najväčší problém je Radejovská obora,ktorú musíme preliezať i keď vieme,že je určité obdobie,teraz neviem presný dátum,kedy nieje vstup povolený .Snažíme sa správať maximálne ticho.Ale čo už?Turistický chodník tu bol prv ako obora nejakých mocipánov!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma