Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Kostolík v Hervartove

Diskusná téma K fotke: Kostolík v Hervartove

Kostol svätého Františka z Assisi je najstarším drevených kostolom na Slovensku, bol postavený ešte koncom 15. storočia (možno spolu s Kolumbovou loďou Pinta?) z dreva červeného smreka. Je výnimočný aj tým, že je ako jeden z mála rímskokatolícky. Je jedným z ôsmich drevených kostolov, zapísaných v roku 2008 do listiny Svetového dedičstva UNESCO.

Atalienka

Poznám tento kostolík, je to veľmi pekná unikátna stavba. S podobnou som sa stretla na Orave-Istebné a neďaleko kúpeľov Lúčky - v Leštinách.

MatusM

Maťo, díky za opravu. .. a Rado, no .. máš pravdu, sú ako v zrkadle na zákrute :-)
Skúsim vybrať užší záber.

Radoslav

A to len s týmito bortiacimi ohniskami? Lebo mne sa vošiel i so základom 38 mm (a ako bonus bez okrasy el. vedenia). No to len na okraj, iste si každý vie predstaviť ako stojí rovne :-).
Odo mňa hlavne K+ za námet(-y).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok