Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Partizánsky bunker pod Kyjovom

Diskusná téma K článku: Partizánsky bunker pod Kyjovom

Keď sa v lete minulého roku na Hikingu objavil článok o prechode hlavného hrebeňa Vihorlatských vrchov, hneď som vedel, že trasu musím čo najskôr absolvovať. V článku som sa dočítal, že v oblasti vrchu Kyjov natrafím na opravený partizánsky bunker. Preto som bol nesmierne zvedavý v akom stave sa nachádza a či je vhodný na núdzové prespanie alebo aspoň ako úkryt počas dažďa. Keď som konečne k nemu dorazil a preskúmal ho, potešilo ma zistenie, že ho možno zaradiť do súpisu miest, kde sa dá počas prechodu hrebeňa ukryť alebo stráviť noc.

Axel

Kontrola 4.6.2016: Bunker v pouzitelnom stave, ale ak sa da, odporucam vyuzit zemlanku pod Pirnagovym vrchom. Toto je len taka nudzovka v pripade burky.

MisoB

Neviem, na akú legislatívu myslíš, ale podľa 543/2002 Z.z. Zákon o ochrane prírody a krajiny platí na území CHKO 2. stupeň ochrany, ktorý nijako neobmedzuje peší pohyb len na značkované chodníky.

Dmiba

Chcel by som opravit trasu hrebenovky, ktora zacina uz v Strazskom vystupom na Krivostanku pokracuje cez Chlmec a Porubku na Kyjov, nasledne hrebenom na Vihorlat, potom smer Sninsky Kamen, Nezabec, Strihovske sedlo, Diel, Pilnikova luka a zaver je v obci Podhorod. Autorom uvadzana trasa je len akousi kratskou variantou hrebenovky. Oficialne znacene useky tejto trasy su od Krivostanky po Porubku a z Polany az po Podhorod. Vzhladom na to, ze neoficialna cast trasy Vihorlat - Kyjov sa nachadza v ochrannom pasme, nemalo by sa po nej chodit, nakolko legislativa povoluje pohyb v CHKO vylucne iba po znacenych turistickych chodnikoch.

Robo...HE

Zemljanka sa nachadza priamo v prirodnej rezervacii Kyjovsky prales, takze hlavne ak by si niekto chcel urobit aj ohen, odporucal by som radsej tu druhu partizansku zemlianku pod Pirnagovym vrchom, ktora sa nachadza uz mimo rezervacie ...

Tono

Clánok o tom bunkre je už tiež napísaný a nahratý do redakčného systému :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov