Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gailtalské Alpy – výstup na Dobratsch

Diskusná téma K článku: Gailtalské Alpy – výstup na Dobratsch

Ak ste uháňali rakúskou diaľnicou A2 do Talianska, možno ste si všimli mohutný kopec neďaleko miesta, kde sa stretávajú hranice troch štátov: Rakúska, Slovinska a Talianska. Je tu odpočívadlo Dreiländereck, na ktorom sa ľudia fotia s nádhernou siluetou hory v pozadí. Kopec vyzerá ako bochník, ktorého južné svahy ktosi odkrojil. To preto, lebo sa svahy veľakrát zosunuli. Pri poslednom veľkom zosuve v roku 1348 sa do údolia zrútilo viac ako 30 miliónov kubických metrov skál, ktoré zasypali 17 osád. Kopec sa volá Dobratsch a práve z juhu naň vedie najatraktívnejší chodník.

Sona

Pred par dnami sme na tom odpocivadle stali a presne na ten kopec som pozerala, ze si musim vyhladat, co to je a ake su tam moznosti na tury :) tak si mi to usetrit :) Vdaka, vyzera to velmi pekne.

El Pistolero

Ten kopec je dominantny celemu okoliu, z dialnice som ho aj ja obzeral :)

Starec

Pri ceste z Julských Álp sme si cestu domov "spestrili" výstupom na Dobratsch. Potvrdzujem, že je to kopec s nádherným kruhovým výhľadom, zvlášť keď vyjde počasie ako nám. Pre milovníkov cyklistiky odporúčam výjazd z Villachu po platenej (pre autá) "Villacher Alpenstrasse" - 14 km do kopca. Zážitok na celý život.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov