Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Schladmingské Taury – Hochwildstelle

Knor

Vdaka za odpoved. To z dni 3 a 4 uz poznam, zvysok si dostudujem :-).

Adushka

Ahoj Martin, prepáč za neskoršiu odpoveď. Boli sme v tejto oblasti prvýkrát a šli sme klasiku, tj. Schladminger Tauern Höhenweg, hoci nie úplnú. Trasa vypadala nasledovne: Deň 1: Hochwurzen - Guschen - Schiedeck - Kampspitze (scharte) - Ignaz Mattis Hutte (začiatok až cca o 11, ale o 18 sme boli v poho na chate)
deň 2: Gigglachsee - Rutmandlspitze - Keinprechthutte - Trockenbrotscharte - Samspitze - Landawirseehutte
deň 3: Landawirsee H. - Gollingscharte - Gollinghutte - Greifenberg - Klafferkessel - Preintalerhutte - toto bol dobre makačský deň najmä tiež preto, že nám lialo a mali sme veľmi podobné počasie ako ty
deň 4: Preintalerhutte - Riesachsee - Wilde Wasser - Untertal.

Knor

Zdravim,
Adhuska, mozes len strucne napisat co ste tam obehali, pripadne co odporucas? Rad by som sa tam tento rok este raz pozrel.
Preintaler hutte je jedna z najsympatickejsich chat, na ktorej som spal. Vody vo vodopadoch bude viac najblizsi utorok (dufam).
Sona, donedavna som chodil iba po Cechach a Slovensku. Za tych 20 rokov, ked som rocne presiel okolo 800 km, som svoju domovinu ako-tak spoznal. Medzitym sa ceny u nas zdvihli tak, ze sa Rakusko stalo pre mna dostupnym, tak som ho zacal objavovat :-). Inak, prave som sa vratil zo 4-dnoveho vyletu po Dachsteine. Bolo super.

Sona

Vyzera to sympaticky. Ti Rakusania toho maju. Keby som chcela kvalitne pobehat len Slovensko a Rakusko, tak mi nepostacia ani dva zivoty, a to mam na zozname este asi 20 dalsich krajin :)

Adushka

Martin, super článok, my sme sa v Schladmingských Taurách motali teraz koncom júna, akurát že sme šli čisto turisticky, taký štvordňový prechod aj s cestou tam a späť. Snáď to tiež niekedy vydá na článok, to ich tu potom bude z tej lokality neúrekom :) Ale táto oblasť si pozornosť zaslúži. Hochgolling sme nedali kvôli počasiu, ale na Preintaler hutte sme spali a veľká spokojnosť. Cez vodopády sme schádzali už dole do Schladmingu a keďže pršalo a deň predtým lialo, tak mali neúrekom vody, oveľa viac, než si mal ty. Určite návštevu odporúčam.:)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov