Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Kysúc cez Oravu do Tatier s Yorkom

Diskusná téma K článku: Z Kysúc cez Oravu do Tatier s Yorkom

Šesťdňový turistický prechod "S Yorkshirom (nielen v batohu) po Beskydách horných Kysúc a Oravy" - z Oščadnice až do Tatier. 166 km dlhá túra, so stúpaním 7071 m a klesaním 6601 m pri prechode po poľsko-slovenskej štátnej hranici po vrchoch, ale aj močariskách Oravskej priehrady.

TomT

Absolutne super clanok. Komu vadia cisla, asi nie je inzinier. Ja som :) Chystam sa na tuto hrebenovku a lepsieho sprievodcu som si ani zelat nemohol. Velke dakujem autorovi !

Sumi

Ja pred Tebou dávam klobúk dole.Pekný výkon.Minulý rok sme to išli opačne a iba z Babej hory a dalo nám to riadne zabrať.Je pravda,že nám v kuse lialo,ale na Úšust nikdy nezabudnem.Pekný kraj.

Daulagiri

Priznám sa že po textovej a fotografickej stránke ma článok neočaril (aj na mňa veľa čísel), ale vzhľadom na dĺžku trasy a množstvo zážitkov tej úspornosti rozumiem. Inak skutočne výborný výkon, toľko dní a nocí v horách prinesie človeku mnohé zážitky a o nich to je, tie sú podstatné. Ja tiež tajne snívam o takomto prechode oboch hrebeňov, možno raz.

P.S. fotka č.6 má chybný popis. Malo by byť: z Malej Babej hory na Babiu horu.

Soson

Tak toto mi vyrazilo dych. Ty Ľubo, ktorý si jednoznačne spoločenský tvor si si naplánoval takú "romantiku". Bez kamarátov pre ktorých furt vymýšľaš neprekonateľné vtákoviny. Klobúk dolu. Asi si potreboval poriadny reset. Či?. Už sa teším keď budem naživo počuť tvoje zážitky z tejto cesty. Celý večer od ucha k uchu a bolenie brucha potom ;-).

MatusM

Parádička Ľubo, predstavujem si ťa a smejem sa od ucha k uchu. Krásnu túlačku ste si s jorkim dali. Aj článok sa mi páči, faktografický a svojský. Vlastne tvojský. Bezva.

Zdenda

Ahoj, moc hezká túra. Nechtělo se ti vrátit o nějaký den dřív, nebo pes je natolik interaktivní společník, že se člověk skutečně necítí být sám? Vyzkoušel jsem si čtyři dny sám na kole poměrně liduprázdnou krajinou a čtvrtý den jsem se v závěru rozhodoval, jestli ještě jeden den a už mi chyběly morální síly:-)

LuboG

dalsie pekne komenty, diky.
Nie som ziadny extremista a aj na turu som sa nijako specialne nepripravoval - kancelarska IT ..., vsak viete :-) Tym som chcel povedat, ze aj takato tura staci byt trosku vo forme a moze kazdy, len chciet a uskutocnit. Taketo tulanie treba zazit, fajn sa o tom cita, ale kdo nevyskusa nevie. Vzdy je to trosku risku, ale v pripade takychto hor myslim ze ziadny problem. Inac sam sa tesim na clanky dalsich autorov, takychto trosku dlhsich vandrov, nech je nejaka inspiracia. Fajn den vstkym.

PedroM

Klobúk dolu pred výkonom autora článku. Sám som prešiel väčšinu trasy pred 26 rokmi a to zo Skalitého až po Suchú Horu. V tých časoch sme na hrebeni nestretli skoro 3 dni žiadneho človeka a na čistine pod Úšustom sme videli 4 losov, ktoré ako nám vtedy potvrdil nebohý správca CHKO Horná Orava, občas migrovali z Bieloruska až do týchto končín...
V prípade, že by chcel niekto pokračovať hrebeňom Skorušinských vrchov z Oravíc na Prasatín (po červenej), tak chcem upozorniť, že chodník v oblasti Košariská - Stará mať je z dôvodu popadaných stromov nepriechodný. V žiadnom prípade neodporúčam pokusy prebrodiť sa týmto úsekom (osobná skúsenosť zo soboty 02/08)...

Jana T.

Pekná trasa, aj opis. V sobotu,9.8. si na Teba spomeniem na trase 1.deň. Čau ! :)

Miro7

Ľubo, klobúk dole, po takomto tréningu si kandidát na Oravskú korunu :-).... neuvažuješ? (ale so mnou určite nerátaj, na to nemám kilá :-))

Haendel

Fíí jo. 30km denně s takhle těžkým baťohem.. No, myslím, že bych to zvládnul, ale pak bych si asi musel vzít dovolenou a týden v kuse spal.Hlavně se mi líbí, že celých šest dnů. To už si člověk opravdu pročistí hlavu. Moc pěkné, jen tak dál.

Adushka

Dobre si sa prešiel, Ľubo, koľko kešiek padlo? Inak vitaj medzi hiking.sk autormi :)

PaliT

Predpokladám, že Tedy spal po každej etape ako zabitý, ale v skutočnosti to nebude pes, ktorý bude na takýchto túrach ťahať za kratší koniec. V skutočnosti psy milujú takéto túry, zrejme neexistuje nič, čo by mali radšej a pre nich je pán - turista - najväčšie požehnanie.

Boro

Parádny bezchybný vander. Som rád, že ešte existujú ľudia ako ty. Aj keď je ich už pomenej. Z batohom sa nikomu nechce vláčiť a spať vonku je takmer neuveritelné. Ahoj, držím palce na ďalších vandroch.

LuboG

Dakujem kamosom aj ostanym za reakcie k mojej hiking prvotine. V podstate taketo tury bezne nechodim, takze aj pre mna (a nasho jorksira, dufam ze ochrancovia zvierat to uz prekusali:-) ) to bol riadny zaberak, celkom som sa s toho, ze som presiel krasnu turu vytesoval a chcel podelit s vami o zazitky a poznanie, informaice o miestach. Trasa vedie peknym, vyhliadkovym, az tak nezaludnenym krajom, akych mame samozrejme na Slovensku nespocet. Ak niekdo planuje a chce viac info nech sa mi ozve cez email, v tomto "kratkom" clanku som nepopisal vsetko :-) Naucim aj dojit a selfie nemam lebo som potreboval dve ruky a jorkovi sa nechcelo cvakat..
K fotkam: zo zaciatku som az tak nefotil, lebo som setril baterie :-) a celkovo na ture som sa nesnazil o TOP fotografie do galerie, skor take dokumentacne, ci zaujimave. Tomasovi z hikingu dakujem za redakcnu zaverecnu upravu, poslal som mu viac fotiek ale korektnym okom skuseneho hiking redaktora neuverejnil vsetky. Budem rad aj za dalsie komentare a otazky.
PS: k bonzikovemu komentu (ako ho volame v kruhoch na inych forach) sa vyjadrovat nebudem, za tym nie je nezavisly a racionalny nazor

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma