Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vtedy na východe - 1. časť (Vihorlat)

Diskusná téma K článku: Vtedy na východe - 1. časť (Vihorlat)

Východné Slovensko. Krásny, no pre západniarov vzdialený a nepoznaný kút našej vlasti. Vždy, keď v robote spomeniem, že idem na východ, reakcie sú rovnaké. Moji bratislavskí kolegovia si idú prstom do čela dieru vyťukať, mysliac si, že som určite musel rozum potratiť. Trepať sa do takého zapadákova a na úplný koniec sveta? Veď tam sa aj muchy otáčajú. Pritom nikto z nich tam v živote nebol. Vraj, čo by tam robili? Ale načo sa hádať s niekým, pre koho je už aj Pezinok na východe?

Alexander

Jasné Zdenči, chápem, to je len môj názor, že by som proste nedal takú fotku, lebo o tých primitívoch to vieme všetci aj tak a nepomôže to (zverejnenie) nikomu a ničomu. Ale možno sa mýlim a hlavne opakujem, bola to len malá nepodstatná poznámočka :-)
Dôležitejšie je, že ste si ten pobyt užili, túry boli dobre naplánované a článok ako vždy fajn :-)

Peter61

Na toto ja ako zas....ný federalista môžem iba na odľahčenie pridať:
Vyrážali sme na gymnáziálnu exkurziu do Prahy a žst.Kysak bola ešte neútulnešia ako teraz. Zastal pražský rýchlik jeden regrút sa vyklonil z okna: "pročstjíme ? Indiáni prokousali koleje ?"
Z druhého okna sa vyklonil ďalší regrút :" ne, to tady končí svět a začíná prdel !"
Prajem vám pekný víkend na horách. Climb safe.

Zdenči

Alexander...rozmýšľa som, či dať alebo nedať tú fotku, nakoniec som sa rozhodol, že ukážem aj zvyšku Slovenska, akí idioti medzi nami existujú a čoho sú ľudia schopní.
Quonab...ako napísal Alexander, všade sú takí aj onakí. Neviem prečo mám ten pocit, že na všetko mimobratislavské nadávajú najviac tí jedinci, ktorí sem prišli z dediny na konci sveta (nič v zlom, tieto konce sveta zbožňujem) a chcú sa doma pred svojimi ukázať, že sú neviem čo. A pritom robia možno čašníka v nejakom zaprdenomom bare, všetko čo zarobia minú na podnájom a myslia si, že keď sú vo veľkej Bratislave, že im patrí svet. A na druhej strane, tí, čo nadávajú na BA, tak sedia v krčme pri pive a borovičke, berú podporu a ľutujú sa.

Dzakomoo

pekny clanok. aj ked sam pochadzam z vychodu, tak toto je pre mna uz naozaj daleko :) ale raz aj na Vihorlat urcite pride rad. a zaujimave je, ze aj v mojom rodnom okrese je dedina Kamienka a tiez sedlo Rozdiel.

Alexander

Nemám rád paušalizovanie, všade sú takí aj onakí...Qounab, to si čítal iba úvod? Nehovoriac o tom, že svojou reakciou si sa znížil na úroveň tých, ktorých kritizuješ.
Vyjadrovať by sa malo hlavne k podstate článku, to som v skratke urobil v svojom prvom príspevku.
Snáď len malá nepodstatná poznámočka, tú fotku posprejovanej skaly by som nedal z princípu, aby som takému primitívovi nerobil ešte aj reklamu :-)
P.S.: A teším sa na pokračovanie článku.

Mvsk

Ja som šiel minulý rok na Sninský kameň zo Z.H.ku chate Podstavka a odtiaľ k jazierku Kotlík a rašelinisku Hypkaňa na hrebeň Motrogoňa.Po hrebeni na Tri Tably,obidva kamene a dolu po modrej späť do Z.H. cca 6 hod.túra odporúčam prejsť
plus.google.com/…/59150207355…

Knor

Fajn citanie,

Pamatam si, ze som sa volakedy ako student dival trochu zhora na kolegu zo Zaluzic (a to nepochadzam zo zapadneho Slovenska). Lenze potom som zavital na Zemplin a tam, za hlbokeho Komunizmu, som videl po polnej ceste jazdit mercedes. Sokovalo ma to.

Inak, naposledy som bol vo Vihorlate vlani v novembri. Jednodnovka. Je to pekna oblast.

Adina

Quonab - článok písal kysučan, organizovala východniarka. Tí, čo si na to čelo ťukajú nepoznajú ani len Malé Karpaty. Tiež nás životné okolnosti zahnali na západ. Nie každý má to šťastie žiť tam, kde srdcom patrí...preto keď sa dá utekáme domov. A tí bratislavčania, ktorí boli na východe s radosťou tam išli. Nevedia si ho vynachváliť a stále sa pýtajú, kedy zas ?

Zdenči, krásne veselé spomienky :-) ...

Quonab

Uzasny uvod.Asi aj preto Vas na vychodnom (a nielen na vychodnom ,ale aj v strede Slovenska, kde su hory najkrajsie)mame tak velmi radi!Ale mozete si za to sami.Howgh !

Alexander

Pekne, rád som si prečítal článok z túr v domácom regióne. Pekné fotky a dobre naplánované túry :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov