Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky po Ramsau am Dachstein s drobcom

Diskusná téma K článku: Potulky po Ramsau am Dachstein s drobcom

Mnohí z vás majú iste dilemu, ako si užiť rodinnú dovolenku, aby z nej mali radosť ako dospelí, tak aj ich deti. Samozrejme, že s rozdielnym vekom detí sa dumy budú líšiť. My, zatiaľ, máme ani nie dvojročného drobca na krku a ďalšieho ešte len v brušku (ale už sa statočne ozýva), takže to máme o niečo jednoduchšie. Aj keď zase s takmer dvadsaťkilovým závažím na chrbte to nie je až také ľahké.

Lubo

Na vrchol Dachsteinu vedu z oboch stran kratke ferraty. Staci ferratova vystroj. Ak vsak ides od severu cez ladovec, je na mieste adekvatny pristup.

Kaspy

Ahoj, mozes mi prosim napisat viac o poslednej casti vystupu na "Dakstein"?
Rozne citam ze je tam potrebne aj nejake istenie...clanky su uz ale povacsinou starsieho data.
Postaci ferratovy uvaz, alebo je nutne pocitat aj s lanom?
Vdaka

Littleflower

@Knor, boli sme dost ohureni juznou stenou Dachsteinu a navyse lanovka stupala dost rychlo, aby sme si vsimli, ze by niekto siel Skywalk feratou. Myslim, ze nik nesiel. Az pri vystupe na HD cez Schulteranstieg bolo vidiet zopar jedincov ako sa Johannom blizia k chate Seethalerhütte. Inak top borci davaju Skywalk za cca. 12min.

Knor

Ahoj Peto,
To sa tazko hodnoti. SkyWalk nie je prilis dlha a da sa na kazdom druhom metri oddychovat, ked sa jednou nohou zasprajcujes medzi skalu a lano. Je vsak sialene exponovana. Jednak je v miernom previse a tiez na takom bruchatom pilieri. Keby som sa pozrel dolu (nepozrel som sa) tak sa asi po...
Napriklad Geiler Hengst bola tiez v previse, dokonca je vacsia, ani oddychovat sa tam neda az tak casto, no oko sa moze opriet o protilahle steny (to cloveka nezachrani, no zavrat nie je tak velky).
Feraty v Leisachu su z tohoto pohladu relativne v pohode. Nie su tak sialene exponovane ani az tak narocne, ked ich clovek lezie s rozumom (clanok o tom by sa mal na hikingu objavit coskoro).

Peto z BB

knor, len pre zaujimavost, ako Ty hodnotis narocnost Sky walku v porovnani s Tebou nedavno absolvovanym "masochist variantom" ferraty Dopamin pri Lienze, resp. E-ckovou variantou zaveru blizkej ferraty Adrenalin v Galitzenklamme. Osobne na to nemam kvoli nasledkom operacie nohy a.i., stacil mi lahsi variant Adrenalinu, ale bavilo ma pocuvat porovnania kamaratov a tieto informacie o rozdieloch v narocnosti mi pridu potencialne zaujimave pre tych citatelov hikingu kt. tiez kombinuju pobyt s detmi spolu s moznostou pre otca rodiny sportovo sa vyzit za relativne kratky cas. Inac tiez ta cast nasej partie, kt. prisla s detmi, si tuto oblast velmi chvalila prave pre to mnozstvo roznych atrakcii pre deti, pomerne lacne ubytovanie, a usporu penazi vdaka Sommer card kt. nam dali aj ked sme v Ramsau byvali v bytovke.

Knor

Skoro ako u nas. Bohuzial, iba "skoro".
Inak, nevideli ste z kabinky lanovky hned pod hornou stanicou zufalcov na SkyWalk Klettersteig? Je tam asi najnarocnejsia ferata v oblasti.

DanielaM

Krásna ukážka toho, ako sa dá skĺbiť láska k horám s potrebami najmenších. :-)

Gazod

Ahoj Milan,
mozes mi dat kontakt na penzion, v ktorom ste byvali. Dakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum