Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Muránskou planinou

Diskusná téma K článku: Muránskou planinou

Dnes je tomu takmer dvadsaťpäť rokov, čo som sa prvý krát zatúlal na Muránsku planinu. Divoká príroda náhornej planiny a strmé skalné steny si ma hneď získali. Odvtedy sa sem často vraciam. V tomto príspevku vám predstavím centrálnu časť národného parku, hrad Muráň a chatu Zámok. Celé putovanie ukončíme v horehronskej obci Červená Skala.

TomXX

Vstup od Maretkinej sme našli, ale len sme nakukli.

TomXX

Kde približne je "vstup" na ten chodník v smere od Studne? Išiel tade niekto nedávno? Ďakujem.

TomXX

Super info, pôjdem si tú roklinu pozrieť, budeme tam v piatok.

FunTTomas

V období od 30. augusta do 30. septembra prebieha fotosúťaž amatérskych fotografov - Pohoda na planine - zábery pohodového života obyvateľov a pobytu návštevníkov v mikroregióne Muránska planina - Čierny Hron ozvrchar.webnode.sk/nase-akti…

Milosh

krásne fotky aj članok, vdaka za inšpiráciu :)

Tono

Roklina, ak si este dobre pamatam, sa postupne zuzuje, az dosiahne sirku tak 1,5 - 2 m. Aj ked som tam bol uz velmi davno, bola to aj vtedy dobra divocina, ale asi nie az taka, aka je tam teraz.

MatusM

My sme tadiaľ išli v sobotu. No - začali sme, pri prvom zvalenom smreku som zavelil na návrat na chodník.. S plnými báglami som si vedel predstaviť to preliezanie.. vidím, že sme spravili dobre. Niekedy nabudúce.

Vladimir1072

Pocas nedavneho Zeleneho Stvrtka som prechadzal spominanou roklinou. Vedie nou lesna cesta, takze sa na nu da lahko natrafit.
Ale upozornujem, ze jej priechodnost je momentalne dost znizena. Su totiz krizom cez nu popadane smreky. Sice sa uz sa do nich zahryzli miestni lesnici, ale zatial stihli spratat iba cca prvu pätinu cesty. Nam sa podarilo trochu viac, presli sme asi do polovice. Potom sme to vsak vzdali a vyskrabali sa radsej kolmo do svahu na cervenu znacku. Miesto je to pekne. Take tajomne utocisko lesnej zveri. (Vyrusili sme tam velku diviacicu s malymi.)

Brava
Ahoj Tono. Rad by som ta poprosil, Chystam sa zaciatkom augusta navstivit Muransku planinu a zaujalo ma tvoje rozpravanie o Rokline. Dival som sa na Turisticku mapu tu na Hikingu, a nepodarilo sa mi najst ten usek povedla cervenej znacky kadial sa mohla tiahnut ta roklina?

Nemohol by si mi to blizsie popisat? prosim

Tono

Tomas, dakujem za ochotu. Vela zdaru!

Funttomas

Ahoj Tono,
už je to tam. Ďakujeme za pripomenutie. Ak by si niečo ešte mal na prepojenie článkov, kľudne napíš.

Muska

Pekný článok! Chválim autora za viaceré príspevky z hôr Slov. rudohoria. V NPMP bývam často a dobre to tu poznám. Fakt odporúčam návštevu všetkým ktorí hľadajú oddych v divočine mimo húfov turistov.. Oceňujem aj výborne spracovaný návštevný poriadok NP ktorý umožňuje voľné bivakovanie, či voľný pohyb po rosiahlych lazoch.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma