Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Chramošský viadukt

Diskusná téma K fotke: Chramošský viadukt

Voľné pokračovanie k fotke Petra Straku - Telgárt.. Z 281 mostov na trati Margecany - Červená Skala je Chramošský viadukt určite jeden z najkrajších. Vedie ponad dolinu Gregová a je pomenovaný podľa potoka Chramoška, ktorý preteká popod neho. Vedie v oblúku s polomerom 300m, dlhý je 114m a vysoký 18m. Na jeho stavbu sa spotrebovalo 5420 m3 muriva.

JarinoM

A na trati PD-H.Štubňa ma fascinuje úžasná rýchlosť vláčika, možno aj 35 km za hod.

Daulagiri

He he to koliečko mám prejdené niekoľkokrát, spolu s tou na foto sú to moje najobľúbenejšie trate.
Raz som šiel aj po trati Prievidza - Horná Štubňa a spomínam si na takú raritku a síce že vôbec tam vo vlaku nezapálili svetlo a tých niekoľko tunelov sme išli v úplnej tme pričom jeden je poriadne dlhý.
Nuž niektoré žel. trate sú skutočne čarovné a skvostné.

PeterS

Do toho počtu sa myslím rátajú aj drobné mostíky a priepuste. Veru to kolečko je fajn. Ešte odporúčam k tomu kolečku pridať aj trať z Prievidze do Hornej Štubne. A kto zablúdi na západné Slovensko, nech sa odvezie po trati Nové Mesto nad Váhom - Vrbovce. Trať sa neuveriteľne kľukatí cez Malé Karpaty a Myjavskú pahorkatinu, aj cez viadukty a tunely.

JarinoM

Krásny most aj fotka. To som dobre čítal, ozaj tam je 281 mostov? A kto obľubujete železnicu, prejdite sa raz na trati H.Štubňa-BB-ZV-Kremnica-H.Štubňa. Také kolečko. Nádhera.

Daulagiri

Aj ja mám tento nádherný výtvor odfotený. Je to moja najobľúbenejšia železničná trať.
Tiež si niekedy kladiem otázku ako boli ľudia schopný postaviť niektoré stavby a pritom napr. aj tento most je citlivo zasadený do svojho prostredia s ktorým harmonizuje.

Smolinko

Moj najoblubenejsi most....krasny, jednoduchy, stihly, krasne tam zapadne...

Mato_d

Presne tak, otvaranie dnesnych stavieb je skor divadielkom pre masy ako poctou stavitelom.
Po letmom nastudovani historie budovania trate Margecany - Cervena Skala som ostal v nemom uzase pred schopnostami ludi, ktori za tymito stavbami stoja.

PeterS

Pri týchto úžasných stavbách (týka sa aj trate Diviaky - Banská Bystrica) si vždy položím otázku, či sa aj vtedy robil okolo stavby taký humbuk ako okolo dnešných cestných mostov a tunelov. Pri podstatne jednoduchšej technike dokázali predkovia naprojektovať a postaviť úžasné stavby.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok