Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nemecká – Ráztocká hoľa – Lipt. Lúžna

Diskusná téma K článku: Nemecká – Ráztocká hoľa – Lipt. Lúžna

Minulú jeseň sme s partiou strávili pár úžasných dní pod Ráztokou v Západných Tatrách. Odvtedy má pre mňa tento názov dobrý zvuk, vyvoláva samé príjemné pocity. Cez zimu som „lovil“ v mape Nízkych Tatier a narazil som na Ráztockú hoľu ležiacu nad obcou Ráztoka. Žiarovka blikla a v okamihu sa zrodila túžba navštíviť a spoznať tento kraj.

Ondro_RK

--> Stav časti chodníka zo dňa 08.08.2020 Pod Ondrejskou hoľou - je husto zarastený kosodrevinou, čo značne sťažuje postup.
Pri prechode traverzom Ondrejskej hole ho tiež treba ísť so zvýšenou opatrnosťou, inak tu človek môže veľmi ľahko prísť k úrazu!

Svatopluk Štěpánek

Ahoj ran
"na snežniciach dolu po žltej" mne pripomina, keď som takto šiel z Šindliarky na Veľkú lúku
( na Muránskej planine )
"dedinská krčmička v zime" zasa takúto zadymenú tmavú krčmu v Šoltýske so strašne hodnými ľuďmi.

Ran

servuste priatelia. vďaka za pristavenie sa a koment.
Svatopluk, jak na to tak dívam, máš pravdu. nízke tatry jakožto zdroj zážitku a článku mali byť uvedené prvé. aspoň je vidieť, čo všetko môže byť spoluimpulzom na túlačku.
kauza smrek. zdenči, na najbližšej akcii mi ukážeš padnutý strom a miesto, kade mám vojsť a kade vyjsť... :)
knor, na Snežniciach dolu po žltej? fíha, ste hádam aj pluhovať museli:) krčmička je zrejme tá istá, do ktorej si nazrel. hore po schodoch na verandičku a pri vchode oznam so zákazom vstupu nejakého miestneho občana. pajzel? taká dedinská krčmička. v zime, keď ľudia trpia trudnomyselnosťou zo skorého stmievania, je isto plná fajčiarov. ja som bol v čase, keď už začínali záhradky:) hostia sme boli tuším dvaja.

Knor

Tou zltou do Luznej sme sli asi 2 mesiace pred Vami na snezniciach. Je to pekny chodnik. Ale ta krcma (ak je to ta pri zastavke), je nehorazny pajzel. Cigaretovy dym sa v nej dal krajat, len som dnu strcil cumak a presunul som sa radsej na zastavku.

Zdenči

Tiež si ťa predstavujem a dobre sa bavím na tom, ako vychádzaš z toho smreku :-) Nabudúce nám to ukážeš :-)

Daulagiri

Mám rád tieto končiny. Na Ráztockej holi som bol dvakrát na jednodňovke a ešte plánujem presne takúto trasu, ale s prespaním na vrchole.
Inak fajné pripomenutie zabudnutých končín.

Dzakomoo

Pekne pocitanie aj foto zaujimave. Paci sa mi ta pasaz, ze ako kuzelnik si presiel tym padnutym smrekom :) mne sa minule tiez pritrafili do cesty popadane jedle a prechodom cez nich som si vykuzlil rozparane gate na zadku a dieru ako hrom :)

Svatopluk Štěpánek

pre john.sp - tiež som túto túru šiel obrátenym smerom..
Akosi ma matú v texte tie Západné Tatry...
A kedysi dávno, keď som šiel z P. Bukovca, som
na zvážnici videl stopu také peknej labky....
Pekný kraj a viac takýchto článkov.

John.sp

Parádna túra.
Toto určite absolvujem.
Pravdepodobne opačný smer.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma