Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ranobarokový kaštieľ v DCA

Diskusná téma K fotke: Ranobarokový kaštieľ v DCA

Tento kaštieľ bol postavený v roku 1670 v štýle včasného baroka s renesančnými základmi. Bol rozšírený v rokoch 1719 – 1730. Jednoposchodová budova je štvorkrídlová dvojtraktovej dispozície a s ústredným dvorom. Vstupná časť sa pýši honosnou barokovou bránou a štvorhranou vežou. Z dvornej časti je priebežná arkádová spojovacia chodba, na prízemí otvorené arkády na pilieroch. V západnom krídle je baroková kaplnka Nanebovzatia Panny Márie z roku 1730.

Tanazilina

Hm, skratky miest obvykle identifikujem podľa ŠPZ, tak to bude asi tým, že Dubnica nemá ŠPZ. Teším sa, že som zas o niečo múdrejšia. Zdenči, to rádiško si nepamätám, bo ja tam mám naladenú furt jednu stanicu.

Tanazilina

No, ja som tú skratku tiež nepoznala a musela som si ju nájsť na internete (ešte že ho máme), ale odkiaľ podchádza to neviem, typujem, že ju vymyslela zas nejaká MEGA CELEBRITA z nejakého SUPER RÁDIA, alebo iného SUPER MÉDIA. Je mi to také smiešne, ako u nás, čím väčšia blbosť, tým sa rýchlejšie ujem. Ako také "vidíme sa" alebo "či?"

Tidoj

Túto skratku (DCA) som doteraz nepoznal, všimol som si ju zrovna pred týždňom v nejakej internetovej diskusii. Že: "...to majú aj v DCA." Myslel som si, že to je nejaký obchodný reťazec.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky