Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Led Lenser H7R.2 – nabíjateľná čelovka

Diskusná téma K článku: Led Lenser H7R.2 – nabíjateľná čelovka

Led Lenser je dlhoročný výrobca ručných svietidiel – tzv. bateriek. Pred niekoľkými rokmi sa rozhodol zužitkovať svoje skúsenosti aj v outdoore s čelovými lampami. Tvorí čelovky, ktoré sa vyznačujú veľmi homogénnou svetelnou stopou, dlhým dosvitom a dobrým pomerom cena/úžitok. Nám sa do rúk dostala výkonná čelovka H7R so svetelným tokom 200 lumenov a s nabíjateľným akumulátorom.

Peter61

Z JÚLŠ :
"Poriešiť" sa líši od "vyriešiť".
rozdiel je asi taky, ako "posrať sa" a "vysrať sa".

Qeci : spoľahlivosť sa ukáže až po čase.

Jadrabik

Mám H7R necele 2 roky.
Max spokojnosť až dodnes. Práve mi odišiel káblik na vstupe k baterkám. Zapínam tak, že držím stlačený spínač a hýbem káblikom, vypínam rovnako. Toto je častá sťažnosť, ak toto páni od Brothers už poriešili, tak určite by som novšiu H7R.2 doporučoval. Všetko ostatné hodnotím ++.

Jurajk

mam model h 7,2 to bude pravdepodobne celovka s rovnykymi parametrami len abez nabijacieho akumulaora, nesuhlasim s tvrdenim ze periferne videnie je zle, prave naopak pouzivam ju hlavne na beh a uhol je viac ako dostacujuci dokonca ani petzl myo sa nexyta v tomto smera

Rast

A co tak Nitecore HC50 popripade HC90? HC50 stoji nejakych 1360 Kc... Lumenov cez 500 a je to cele z hliniku...

Wotan

200 lumenova celovka za 85 eur je strasne vela. Za rovnaku sumu mam kvalitnu 1000 lumenovu Zebralight 602, pripadne ine.

PaliT

Mám kdesi odloženú staršiu Led Lenser (tuším H5) čelovku a prestal som ju používať.

  1. Poodlamovali sa mi po roku a pol plastové ušká a aretácia sklonu sa vydrala. Jednoducho to bol úbohý materiál, zaobchádzal som s ňou opatrne, veď nestála 5 korún. Keďže som sa nikde nedopátral nejakého servisu a na moje maily na stránke nikto neodpovedal, tak leží zabalená v skrini dodnes. :(
  2. Používam čelovku aj na ryby a tam v nej dokonca spím, lebo počas nočného záberu nechcem strácať čas hmataním po čelovke na stolíku. Lenže Led Lenser má baterky vzadu a s tým sa veľmi zle leží.
    Preto dnes už preferujem len čelovky, ktoré majú vzadu iba gumený pás. (V mojom prípade nedám dopustiť na PETZL TacTikka).
TomXX

Som sam komu sa zda 85e za celovku vela? Ocakaval by som cenovku 30e na vyssiu triedu, pre nejaky zakladny model povedzme 12-15e.

Peter61

Pekne, Lubo. Vymakana celovka i clanok. otazka je odolnost/trvanlivost pre dany sposob vyuzitia.

"Pred niekoľkými rokmi sa rozhodol" pre H7 po teste Lenser vs. Petzl na terase Zamky. Petzl vtedy zaostaval v svitivosti.
Par ludi dookola si to kupilo tiez. Odchadzal nam ( = 1x Erratic, 2x PREVYK) kabel pri vstupe do baterkoveho priestoru. Mne 5/2014 vecer pred vystupom na Großglockner.
Takze kym si vyberiem svoju 4. petzlovku, nosim:

  • k Lenseru v zalohe aj e+LITE
  • Duo LED 5
Misko79

Na zaklade odporucania kamaratov som si asi pred rokom kupil celovku led lenser H7, cize bez nabijacky (na klasicke 3x3A baterky) a za cca 50,- € som nemohol nic lepsie kupit, absolutny univerzal, urcite doporucujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma