Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: “Taxislužba” na Sliezsky dom

Diskusná téma K článku: “Taxislužba” na Sliezsky dom

V posledných rokoch horolezci, vysokohorskí turisti, či horskí vodcovia a ich klienti radi využívali zriadenú taxislužbu na Sliezsky dom. Skrátila namáhavý výstup o 1,5 hodinu hore a o toľko aj dole. Odvoz stál 5,- € na osobu a všetci boli spokojní. Dopravca a aj pasažieri.

Libor Ďurček
  1. Niekedy začiatkom 90-ych rokov som čítal článok o kamenných mužíčkoch v Tatrách. Autor navrhoval ich výstavbu. Niekto mu odpovedal, že kamenní mužíčkovia sa v Tatrách nikdy nestavali, že sa používajú v Alpách.
  2. Tatry sú Národným parkom a osobne si myslím, že táto činnosť by sa nemala v NP vykonávať. Len podporuje pohyb mimo značených chodníkov.
Peter61

Pekne zvyky pred vystupom to tu propaguješ:
"Potom sme zamierili do bufetu a od radosti, že sme tak zavčasu pod štítom, minuli pár eur na pivo, ...., či čaj s rumom. "

Jana Šrámeková

A co je zle na pohybe mimo vyznacenych chodnikov? Pokial tam ides prirodu chranit a nie nicit, preco nie? Autor clanku ma pravdu, vsade v zahranici sa snazia hory spristupnit, iba na Slovensku sa to vsetko robi opacne.

Rc1

jana nie len na slovensku. kamarata potahovali ochranari v slovinsku a podla toho co mu hovoril su ti nasi iba slabym odvarom oproti nim. tiez slo o to ze si odskocil od znaceneho chodnika par metrov vykonat potrebu a mal v plane aj spat v horach. na to su tam zvlast haklivi a zacali sa ohanat takymi ciframi ze siel poklusom do doliny

Milan_ke

ad kamenni muzici: asi je to podla stavebneho zakona cierna stavba :-)

Knor

Cakam, kedy niekoho napadne vziat so sebou sprej, povedzme cerveny, a cestou kde-tu prsknut nejaky-ten flak na skalu. Nebude to regulerna znacka, ale v pripade zhorseneho pocasia (hmly) posluzi lepsie ako muzici. A najma ma fascinuje predstava, ako lezu hore vodcovia so smirglom v rukach a pucuju skalu za skalou od cervenej farby :-D.

Marek

Súhlasím s názorom autora, je to celé lobby a likvidácia mužíkov je totálne chrapúnstvo. Pred týždňom som zostupoval spod Volej veže v hmle a tme. Nebyť mužíkov, tak musím núdzovo bivakovať alebo volať horskú. Gerlach je v zložení ľudí naozaj špecifický a treba si zvyknúť. Raz, možno dva razy a dosť. Krajších možností v Tatrách je milión.

Vrana

no tak ste si to vyslapli poctivo od podlahy ako sa na turistov slusi :-)

A urcite Gerlach ano. Ale nie v top sezone, normalkou hned po obdobi monzunu ...

Certmike

Clanok presne vystihol to preco som nebol na Gerlachu, aj ked mam toho pochodene vela a je mi to luto. Nas najvyssi kopec je pristupny len v pripade ze si zaplatite velmi drahu vstupenku. Je to absolutny nezmysel a dovolim si tvrdit ze sme v tomto svetovy unikat. Bohuzial velmi negativny :( Ale uz podnikam kroky ako sa tam dostat bez tych darmozracov a urcite sa mi to podari :)

Raymond

Sa im cudujete co robia. Sak sa len pozri na to kolko ich je v tom himalaja klubu co tam,ma klubovnu. Jak hadov, na take make pohorie. To ich vodcostvo spociva v tom, ze vodia ludia na tri rovnake kopce v dvojkovom terene, kam vo svete chodia turisti sami. Sa musia nejako uzivit, rak robia co mozu.

Monghi

no, ved z niecoho si tie kazdorocne vyletiky na novozelandske stity, ci "kopceky" v Himalajach, musia zaplatit. 3 roky dozadu nas vzal na Gerlach ujo Sveto, ktoreho ti "najlepsi" tatranski vodcovia velmi nemusia... a bol to vystup ako sa patri! Za vsetky prachy na svete!

Turist

certmike ak tam chces ist a ako pises uz mas toho dost pochodene tak tam namiesto frflania skratka chod. Ak si taky skuseny ako pises tak sa pridaj k nejakej organizovanej skupinke vysokohorskych turistov a chod tam s nimi legalne. Da sa tam ist aj inak legalne ako s vodcom. Vodcovia su hlavne pre ceprov. Ak si skuseny tak tam teda chod so skusenymi a legalne. Hlavne nefrflat a lozit

Honza286

Tohle mě na stránkách toho jejich úžasného spolku rozesmálo "Tarifa neobsahuje výdavky vodcu za stravovanie a ubytovanie na chatách počas túry a za prepravu dopravnými zariadeniami. Tieto musia za vodcu uhradiť klienti.". Takže např. za Lomničák navíc 26 euro za lanovky pro vůdce. Ale chápu to, jsou to fakt chudáci, co obrací každý cent. Předpokládám, že ti chytřejší si pak dávají na Lomničáku pořádně do papule, však to klient zaplatí:(. V rámci seznámení se slovenským folklórem je pak jiszě zahrnuta i návštěva Skalnaté chaty.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma