Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Besnícky tunel

Diskusná téma K fotke: Besnícky tunel

Nateraz posledný záber tejto vlakovej série... 848m dlhý Besnický tunel prechádza popod Besnické sedlo. Skoro celý leží v priamke, len východná časť v dĺžke 138m je v oblúku. Trať v tuneli dosahuje vrcholový bod s nadmorskou výškou 955,5m, čo je najvyššie položený bod na tratiach normálneho rozchodu na Slovensku. Fotené z telgártskej strany.

Blahola

Ďakujem, za tento odkaz. Naozaj je fajn, keď človek získa nejaké infomation a nemusí sa učiť len na svojich chybách. Na jeseň som vyfotil cca 200 záberov len pre to,aby som zistil, že pre výrazný šum sú na nič.( tršku som experimentoval )

Jonathan.sk

re Blahola: skús sa pozrieť po tejto knihe:http://www.idif.cz/cs/DSLR-kniha.php

Blahola

Už som pozeral toľko stránok s fototechn., že mám s toho zmätok. Posledný rok skúšam manuálny foto režim, aby malo cenu vôbec kupovať niečo kvalitné. Fotenie prírody je pre mňa droga.

Mato_d

Existuje 6-megovy Nikon D40 alebo 10-megovy D40x. To X-ko ma o 4mega viac a moznost nastavit citlivost ISO100 (D40 zacina na ISO200). Myslim, ze ide skor o D40. S dvoma objektivmi a brasnou za 23t je myslim ze dobra cena. Aj ked ja by som skor zacal s jednym objektivom, zakladnym setakom, ktory je opticky velmi slusny. S jednym sklom sa podla mna skor naucit pracovat so zrkadlovkou. Lahsie sa to nosi a prenasa a je to pohotovejsie nez menit objektivy hore-dolu. Teleobjektiv mozes dokupit casom, ked budes lepsie vediet zhodnotit svoje potreby.

Ondro_RK

--> blahola,
treba rozlišovať medzi Nikon D40 a Nikon D40x (ani jeden nemá 8Mpix:-)
fotoaparat.cz/…/1
a s objektívom 55-200? To určite nie :-)
Inak staršia D40-ka sa dá za fajn cenu kúpiť napr. aj v predajniach NAY (teraz nedávno som to videl v letáku:-)

Blahola

Mato vdaka za užitočné info. Neviem presne kde na int. obchode som videl nikon D40 8 mp dig. zrkadlovku za cca 23 000 aj s obj.55-200 a brašnou.Čo ty na to?

Mato_d

No prave, dnesne 12megove kompakty s cipom velkosti polovice malicka su pouzitelne na serioznu pracu iba na najnizsich citlivostiach.
Zovseobecnim:

  • zbytocna je nahanacka za megapixelmi, aj 5-6 staci na kvalitne zvacseniny
  • format RAW je velmi uzitocna vec
  • siroke ohnisko je omnoho dolezitelsie nez XXX-nasobny zoom. Aspon 35mm, lepsie 28mm.
  • moznost pouzivania filtrov pomocou nejakeho adaptera sa moze niekedy velmi hodit
  • atd. atd.

Ak je zaujem, navrhujem tuto debatu preniest na:
hiking.sk/…/aky_digital_na_fo…

Jonathan.sk

re slavmir:aj G9 dosť šumí ... :-((, až som bol šoknutý.Tieto moderné kompakty, nestoja za fajku močky.Kúp si Nikona D40.

Rbr69

pozri este novu vlajkovu lod fuji S8000

Slavmir

Dakujem za odpoved, mojim favoritom bol Canon S5 IS. Ale, ked som videl fotky a ich sum tak som ho zavrhol. Rozmyslam nad Fuji 9600, 6500fd, alebo Canon G9, G7.

Mato_d

blahola:
Iba jediny - polarizacny. Na kitovom objektive obycajny HAMA MTMC. Na novy prirastok EF 70-300IS som uz kupil trochu kvalitnejsi - HOYA SUPER (S-HMC). Nocne fotky robim bez filtra. Na ochranu kita mam UV filter Soligor, na 70-300vke zase UV filter B+W MRC.

Blahola

Dva roky fotím s kodakom Z7590. Aké filtre používaš pri krajine? Poskuľujem po canone al. nikone dig. zrkadlovke.

Mato_d

slavmir:
To je dost zlozita tema... Ak si zaciatocnik, siel by som do kvalitneho kompaktu. V tvojom limite je najlepsi asi CANON G9. Ked chces radsej nejaky ultrazoom, tak CANON S5 IS.
Ak ta fotenie bavi a mas uz nejake skusenosti, tak skor ci neskor skoncis pri digitalnych zrkadlovkach. Dnesne ceny su uz tak nizke, ze za +- 18.000 kupis Canon 350D aj s objektivom 18-55, alebo velmi slusny Nikon D40 s kvalitnym zakladnym objektivom, tiez 18-55.
Moja digitalna cesta bola Canon G5 -> Canon S3 IS -> Canon 400D. Z toho je vidiet, ze som zavisly Canonista. S inymi znackami nemam vela skusenosti, snad az na tu nikonacku D40tku, takze budem dufat, ze ti poradia aj ini tuto z Hiking-u.

Misou

Pekné,chýba tam rosa, neďaleko od tohto miesta je prameň Hrona.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok