Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Partizán vyhorela, bude obnovená

Diskusná téma K článku: Útulňa Partizán vyhorela, bude obnovená

Oporným bodom počas hrebeňového prechodu Lúčanskej časti Malej Fatry bol do polovice októbra 2014 tzv. "grandhotel" Partizán na Hornej lúke. Ľahol popolom, ale takmer okamžite sa vyvinula iniciatíva za jeho obnovu na strategickom mieste takmer uprostred hrebeňovky a iba pár výškových metrov od hrebeňovej magistrály.

Peter61

Pozor, objekt zhorel 18. 9. 2021. Nerátajte s ním pri plánovaní túr.

TomXX

Takže, nocovali sme tam zo 14. na 15. septembra, útulňa novučičká, čistá, priestranná, pohodlná. Piecka frčí ako divá, prameň iba kvapkal, chýba tam trochu latrína, ale inak je to mega-luxus. Dolu je 6 postelí s matracmi a pár dekami, ale v núdzi by prespalo aj 8 ľudí. Plus na podlahe ďalších 6 ľudí s karimatkami. Na povale som pozrieť nebol, ale keďže je to také veľké ako spodok, 10 ľudí s kľudným svedomím. Sú tam aj prieduchy na povalu, takže tam je tiež teplo keď sa zakúri. Nad pieckou sú aj šnúry na sušenie, ale pre toľko ľudí trochu málo. Sú tam aj vešiaky, riady, skrinka s drezom a iné vychytávky :) Určite sa tam ešte zastavím. Navštívte ich FB stránku pre aktuálne foto a ak máte možnosť, prispejte na dokončovacie práce.

Hotelgrand

Znovuzrodenie útulne "GRAND HOTEL PARTYZÁN "

Priatelia!
pomôžte nám dokončiť projekt novej útulne. Potrebujeme ešte nejaké financie na dokončenie. Práce už začali. Nové iformácie nájdete na: facebook.com/…/113327805409598

S pozdravom Martin Kavecký - koordinátor projektu.

Daulagiri

Platí to číslo účtu s príspevku od Martina Kaveckého ? Dačo by som poslal.

Adushka

Kto nemá facebook, tak tu je aktuálne info k budúcej útulni:

"Priatelia,
termín hlavných prác 12 - 14.6. 2015, sa neúprosne blíži. Minulý týždeň nám prišla komplet krytina na útulňu a tak isto sme zakúpili aj izoláciu medzi steny. Ešte chceme kúpiť farby z ktorých bude spotreba naozaj dosť veľká, nakoľko celá chata bude z dreva. Z financií nám zostáva momentálne 440€. Na farby budeme potrebovať okolo 350€. Ešte potrebujeme zakúpiť betónovú zmes za cca.100 € A už sme na nule.
Potrebujeme ďalej kúpiť nejaké dosky a hranoly na postele, komínové rúry, nejaký spotrebný materiál. Niečo nás bude stáť aj dovoz a vývoz na miesto kde bude stáť nová útulňa. Práca u nás v stolárskej dieli, ako príprava celej konštrukcie a krovu na mieru je grátis.
Priatelia, prosím o pomoc všetkých ktorí môžte ešte finančne pomôcť, pomôžte!
Prosím aj ďalších ľudí, pomôžte dokončiť naše plány výstavby novej útulne na Hornej Lúke!"

Hotelgrand

Zdravím všetkých milovníkov prírody a ľudí, ktorým nie je ľahostajná naša vyhorená útulňa na Hornej Lúke.
Vyhlásená zbierka od 22.10. priniesla prvé financie. Celková suma k dnešnému dňu činí 250€.
Prosíme všetkých ktorý môžu prispieť, prispejte prosím na novú útulňu.

Číslo účtu:
1141224168/8410
Napíšte do správy prijímateľa naše heslo" nová útulňa"

Ďakujeme! S pozdravom Martin Kavecký - vedúci projektu

Fangorn

prosím uverejniť č. účtu kde sa robí zbierka. díky

Juman

Ľudkovia, ktorí sa radi túlate po horách a využívate útulne - prispejte prosím na obnovu. Aj 5 Eur od jednotlivca vie v konečnom dôsledku spraviť veľa. Za 3 dni bolo zatiaľ vyzbieraných cca 120 €. Ďakujem

Pencurák

Je škoda každej útulne,ktorá je v horách zničená.My,ktorí v horách aj prespávame počas viacdňoviek si vieme vážiť každú búdu.Veľká vďaka všetkým,ktorí už dnes organizujú stavbu novej útulne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov