Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ražne, čerti a bačkory

Diskusná téma K článku: Ražne, čerti a bačkory

K edícii “Skryté poklady Malých Karpát” treba pridať miesto, ktoré považujem za duchovné centrum celého pohoria. Je to okolie Čertovho kopca. Neviem to nijako racionálne zdôvodniť, jednoducho ma táto časť horstva odjakživa napĺňala posvätnou úctou a silným citom. Keď som niekedy v roku 1981 prvýkrát stúpal z Pezinskej Baby na hrebeň, bolo to presne toto miesto, kde vzniklo moje nezmazateľné puto s horami. Po vyše 30-tich rokoch sa dnes dostávam opäť do týchto miest, tentokrát od priehrady v Kuchyni.

Vladimir50

Ano, Čertov kopec a okolie, aj celý úsek medzi Babou a Zochovou chatou je nádherné miesto v Malých Karpatoch. Dávno som tam už však nebol. Ešteže sú na hikingu aj takéto články a parádne fotky z tohto - zrejme len pár dní trvajúceho Rozprávkova.

Bežkár

Situácia s padajúcimi ľadom obalenými konármi pripomína začiatok kalamity v MK začiatkom decembra. Nepriechodnými sa stali turistické chodníky nielen na Zárubách ako to opisuje jeden z článkov na HIKINGu, ale prakticky celý hrebeň v nadmorskej výške nad 450 metrov. Hrebeň medzi Somárom a Bielym Krížom je už vďaka aktivite dobrovoľníkov a lesných robotníkov už vyčistený: nabezky.sk/node/12086. Nevie niekto, ako to v súčasnosti vyzerá medzi Zochovou chatou a Babou?

Haendel

Čertov kopec. Zaznamenávám do zápisníčku. Až přijde zase čas Malých Karpat, budu se snažit přes něj naplánovat cestu. Duchovní centrum pohoří zní lákavě..

Adina

Par krát sa mi stalo, že v zimných mesiacoch v BA bolo sychravo, nevľúdne. Len čo som však vybehla na Kolibu, dostala som sa do rozprávkovej krajiny. Preto v takéto dni MK neodolám. Nikdy nesklamali.
Smutné však je, že biela krása, hrubá námraza, zľadovatelé konáre dá prírode poriadne zabrať.

Zdenči

Mám rád takéto pochmúrne dni v Malých Karpatoch, kedy človek v hore nestretne ani nohy a dajú sa nafotiť parádne fotky.
Kapratské lesy teraz dostali poriadne zabrať.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma