Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Moravský Svätý Ján - Skalica

Diskusná téma K článku: Moravský Svätý Ján - Skalica

V sútoku riek Dyje a Morava sa nachádza bod styku štátnych hraníc Slovenskej republiky, Českej republiky a Rakúskej republiky, nepriamo vyznačený trojicou hraničných znakov (väčších medzníkov). Česko – slovenská hranica má dĺžku 251,8 km a je na nej 4779 hraničných znakov.

Mivym

Az teraz som sa dostal k tomuto článku a musim poopraviť časový údaj Perunská lúka-Prístav Baťov kanál Skalica cca 1hod.pešo,tých udaných 20min.je zlý údaj jedine ak na biku.Prešiel som to i pešo i na bicykli neraz.

Boro

Jasné, na bicykli ideš stále po hrádzi rieky Moravy.Na celej hrádzi je asfaltka a prídeš po nej až do prístavu Skalica a odtial zasa asfaltkou do Skalice. Je to fajn, len občas trochu nuda.

Lola

neviete niekto, ci sa tu popisana trasa da ist aj na bicykli? dik

Vlapek

Dodatok
podľa ústneho podania to tak nejako bolo. Dom v ktorom sa Masaryk narodil ešte stojí, aj keď vyzerá trocha inak ako vtedy. Rodinka mala zbalené ale pre nepriazeň počasia musela ešte ostať a tak sa budúci prezident narodil v Kopčanoch. Po presťahovaní do Hodonína ho prihlásili tam. Túto informáciu mi povedala ešte keď žila moja babka. Rovnako sa tradovalo o kostolíku že je z čias Veľkej Moravy. Až archeologický výzkum vedený dr. Baxom potvrdil že tie povesti sú pravdivé. Mirko minul si najstaršiu sakrálnu stavbu o 1km. Z hrádze Moravy je pekne vidieť. Tak možno nabudúce.

Miroslav Svítek

boro
nepolemizujem, len mám fotku z Hodonína, kde na budove gymnázia je pamätná tabula s textom: " Na tomto mieste stál rodný dom prvého prezidenta ČSR, Tomáša Garyka Masaryka". To, že bol asi nevlastný syn a jeho bohatý tatko mu platil štúdia,sa spomína aj na textoch v jeho múzeu v Hodoníne.
misob
ďakujem za informáciu.

Boro

Len pre upresnenie: Masaryk sa nenarodil v Hodoníne ale na majeri v Kopčanoch, ako (vraj)nevlastný syn pohoniča na tomto majetku.

Misob

Miro, tak ti pomozem v patrani: ten krik sa vola bršlen európsky (Euonymus europaeus) a to, co si fotil su jeho plody, nie kvety :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma