Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Júlske Alpy – výstup na Prisojnik

Diskusná téma K článku: Júlske Alpy – výstup na Prisojnik

Prisojnik je mimoriadne atraktívny kopec. V jeho masíve sú dve veľké skalné okná, cez ktoré vedú turistické chodníky, pričom predné je obrovské. Na výšku má 80 metrov a na šírku 40 m. Na porovnanie, skalné okno na Ohništi v Nízkych Tatrách má na výšku 20 metrov a Pravčická brána má na šírku necelých 27 metrov. Okrem toho, práve na Prisojnik vedie jeden z najnáročnejších značených turistických chodníkov v Slovinsku.

Makovica

jéééj, vďaka za obnovenie spomienok. Jubilejnú pot cez okno som absolvovala v r. 1984, keď som ešte ani netušila, že sa to volá ferrata. Mljí Rakúšania tam skackali z kramle na kramlu, ani okom nemihli, ja som chlapcom povedala - hanba, nehanba, ja chcem naviazať...samozrejme nikto z okololezúcich nemal ani ferratový set, ani priblu - prvotnopospolná turistika to bola, ale bola krásna.

Lubo

Stvrta foto (ta s ludmi) vyzera spicovo.
P.S. Skvely clanok Martin, musime sa tam ist so Sonou niekedy pozriet, vsak Julky nie su ani tak daleko.

Knor

Ahoj,
Sut tam nie je. (Ak je, tak bola pod snehom.) V peknom pocasi to musi byt nadherna cesta.
V Kamnickych Alpach som bol iba raz (3 dni), ale chystam sa tam opat. Okrem spusty ferat ma tam laka Kocna, Mrzla gora a vlastne cely hranicny hrebienok.
V Julskych Alpach bola najtazsiou feratou ( z toho co som siel) Via delle Vita v Taliansku. Mozno by bolo lepsie povedat najnebezpecnejsiou. Siel som ju uz dvakrat, ale zakazdym iba dolu.
Prajem vela nadhernych vyletov v Slovinsku.

Jantaara

Dík za info hlavne o Hanzovej poti a Zadnom okne, pokukujem po nich dlhšie. Nebolo tam veľa sute? Pod snehovým poľom to tak vyzerá. A suť ja nemám rada, už vôbec nie po tom, čo som sa tohto roku na nej strepala v Kamnických Alpách a chcela so mnou ujsť dole. Aaaa, odporný pocit, museli mi pomôcť dostať sa odtiaľ a nohy som mala rozklepané ešte hodinu.

Niektorí ľudia vidia na skale ženskú tvár :-D ....to ma pobavilo. Vyviedol si ma z omylu, že všetci :-)

Čo sa týka obtiažnosti Kopiščarjevej poti, zdala sa mi úplne v pohode, zvládla ju aj netrénovaná dcéra, čo bola prvý krát na ferrate a ešte po chorobe. Je označovaná ako najťažšia v Slovinsku, ale my sme sa oveľa viac zapotili v Kamnicko-Savinjských Alpách. Tam to vlastne ani nie je označené ako ferraty a nikto sa tam neistil, ale bola to makačka, moja zatiaľ najťažšia túra a keby to bolo v Taliansku, tak sú tam ferratovým setom pripnutí všetci.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma