Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Gornergrat – Zermatt – Täsch

Diskusná téma K článku: Gornergrat – Zermatt – Täsch

Ocitnúť sa prvýkrát v Zermatte a nenavštíviť Gornergrat? To sa vari ani nedá. 3135 m vysoký vrch nad mestečkom, známy najmä železničkou, ktorá tam vedie, je výhľadovým bodom, ktorý nemôžeme obísť. V článku popíšem variant túry, počas ktorej si užijeme aj jazdu vláčikom hore, aj krásnu turistiku s výhľadmi na okolité štvortisícovky a ľadovce smerom dole.

MichaelS

Sice trochu OT ale přeci jen si dovolím dotaz pro znalé. Kempy Täsch a Randa, lze poprosit o nějaké srovnání? Primárně kempů a jejich vybavení, sekundárně i výhodnosti polohy. Nicméně to druhé s mapou nějak dávám, ale co se prvního týče, byl bych vděčen za zkušenosti.
Díky.

MatusM

fúha, Maťo, to preháňaš :)
ale prajem Ti, nech sa ten, už nie tak tajný sen splní čo najskôr :)

Daulagiri

Možno článok s najkrajšími fotkami tu na Hikingu ? Pre mňa asi áno (už som si ich prezrel tretíkrát).
Doteraz som o tejto vašej alpskej "výprave" len počul a teraz už aj vidím. Parádne čítanie, vyšlo Vám skvelé počasie. Fantázia ten Matterhorn ! Teším sa na pokračovanie.
Navštíviť tento kraj je jeden z mojich tajných snov.

Eric

Peter61: Neprehnal. Nas posledny vylet vo Wallisoch bol v zostave 2 ks turisto-lezcov a 2 ks neturistikovanych lanovkoidnych fotografov, ktori pochodili okrem ineho aj znacnu cast krciem v okoli a pokonverzovali s miestnymi co sa dalo. Takze informacii bolo dostatok :)

Peter61
pred par rokmi nas kamarat povedal s kamnennym xichtom 3 novickam: "to robite veeelmi zle, ze idete na prvy alpsky vylet do Wallisu" " preco ???" "To je najkrajsi a kus Alpoch. Kazdy dalsi vylet sa vam uz bude zdat slabsi" -)
Janabilesova

Mala som tiež šťastie byť v okolí Zermattu... a sú to naozaj nádherné miesta... mali sme šťastie na počasie, výhľady na Matternhorn boli parádne, s podporou lanovky sme vyšli na Breithorn... Ďakujem sa pripomenutie týchto nádherných miest, na ktoré doteraz veľmi rada spomínam. Parádne fotečky, ale v takom počasí a krásnej prírode sa to fotíííííííííííí...

DanielaM

Kráááásne :-) , tie obrázky až berú dych , pekne ste si pochodili - pekne sme si počítali :-) . Vďaka

Peter61

Eric:
s tou mafiou si to kusek prehnal !
Zolo:
tiez sa mi podla fotiek zdalo, ze uz ubudlo tych bielych hovien ( narano 29.jula na r.Teodulo 30 cm novych)

Dzakomoo

do piecky tie fotky, to je nadhera! o svajci som snival a ked sa mi tam podario na par dni dostat, tak zdravotne problemy partaka nam znemoznili turistikovat. tak sme zneuzili aspon vydobytky techniky a lanovkou sme sa vytiahli na Titlis, ale aj kopu inych miest sme navstivili. proste je tam krasne :) a tiez sme v nejakej dedine zazili zakaz vjazdu az uplne pod hory a nijaki experti sa to tam nesnazili obabrat.

Eric

Jo jo Randa je top. A taxiky tiez ovela lepsie ako vlak, i ked to tam ma vsetko juhoslovanska mafia, ale cez to sa treba preniest :)

Peter61

Aduska , ad Randa kemp :

  • su tam plosiny, do krcmy sa nezgulas, musis dost po svojich
  • potok nepocut
  • vlaky pocut menej ( ale toho masinfiru , co tam pri golfovom ihrisku vypiskuje o pol siedmej rano, raz zastavim a vynadam mu !!!)
  • v Taeschi sa lepsie vykradali auta, ako v Rande, lebo hucal potok. Ale to bola novinka minulej sezony a dufam, ze ich chytili

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov