Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Velhory západu

Diskusná téma K fotke: Velhory západu

Malé Karpaty z trochou nadhladu pôsobia ako Tatry západu. Vyrastajú z totálnej nížiny a preto je pre niektorých odchovancov Tatier a Fatier niekedy aj šok že tie kopce ktoré na mape ani nevidno majú prevýšenie 500 metrov čo už nie je zas úplná prechádzka.....na fotke zlava Čelo, Záruby, Havranica a Havrania skala a pod nimi Smolenice aj so svojou dominantou :)

MatusM

Do MK sa vždy rád vraciam z ozajstných veľhôr. Je príjemné byť na vrchole kopca za hodinku :-)

Martin Slamka

Laco pravdu máš, len sú pekné a ešte krajšie miesta :D a čo sa stúpania týka tak čisto teoreticky ked otočím 2 x Smolenice-Záruby tak je to to isté ako Štrbské-Kriváň

Martin Slamka

Tono ved samozrejme že som to myslel ironicky, my tu na západe nemáme nikde nič preto som to akože myslel v úvodzovkách velhory západu, človek si vždy vytvorí vzťah k tomu čo má najbližšie aj ked vie že sú ovela krajšie pohoria, samozrejme že aj inde sú pekné miesta a o Tatrách ani nehovorím no nebývam v Poprade

Tono

Este ma tak napadlo, o MK su tu clanky z miest, kde napr. nevedu znacky, kde su zaujimave miesta, krajinarky velmi hodnotne, ale opytam sa, preco nie su take clanky napr. z V. Fatry. Napr. taka Padva, Dvorisko, Perušín... To je ina divocina...

Tono

MK su fajn, aj ked tu maju "silnu lobby", urcite by som ich nekriticky neprecenoval/nepodcenoval. V kazdom pohori su nadhlerne miesta, vobec nezalezi na prevyseni. Ale uprimne, porovnavat ich z VF, MF ci NT alebo nebodaj z VT je ako porovnavat víno z vineou :)

UNCLE LACO

Každé pohorie, každučičké má svoje nádherné miesta, čo sa stúpania týka Štrbské pleso - Rysy cca 1200m hore do dám aj v iných pohoriach ... howg!

Martin Slamka

Porovnavat MK s Tatrami chce samozrejme mimozemsky nadhlad ako hovori Lukas ale naozaj aj Karpaty vedia prekvapit je tu vela peknych miest ale hory su to neni a ako sa hovori clovek si zvykne na vsetko ked nema na vyber. Neda sa mi kazdy tyzden cestovat 300 km do Tatier aj ked ma to tam samozrejme taha viac. V ziadnom pripade som nechcel Tatry urazit! :D

Sona

Male Karpaty maju vela krasnych zakuti a veru taky vyslap na Vapennu zo Solosnice alebo Plaveckeho Podhradia s tymi 500 m prevysenia si clovek fakt vsimne :)

Adina

Kto nebol v Malých Karpatoch, nevie akú nádheru skrývajú ... tiež som najprv "trucovala", keď som sa do BA presťahovala. Dnes na MK nedopustím :-). Fotečka je veľmi pekná.

Dzakomoo

hehe no tu treba naozajstny nadhlad porovnavat to trebars s tymto hiking.sk/…/vysoke_a_beliansk…
sam som "postihnuty" prestahovanim od Tatier pod MK tak to bolo take rozcarovanie, ale nie je to take zle ako by sa na prvy pohlad zdalo. ps: fotka pekna!

Martin Slamka

Laco Tatry sú Tatry o tom žiadna debata.....ale pre nás západniarov sú tak daleko že sa ich snažíme vidieť všade :D

Martin Slamka

pohlad trochu netradičný od hlavnej cesty, nikde som tu nič podobné nevidel.....krásne vyniknú, z tohto miesta mi to pripomína pohlad z Popradu na Tatry, takto pekne ako na dlani sú ešte po ceste zo Senca do Pezinka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma