Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Wechsel – Semmering – Panoramaloipe I

Diskusná téma K článku: Wechsel – Semmering – Panoramaloipe I

Rakúske kopce nás lákali na bežky dlho. Najmä tiahle hrebene v juhovýchodnej časti Fischbacherských Álp (Wechsel), ktorej dominuje vrchol Hochwechsel s nadmorskou výškou 1 743 metrov. Sľubujú dostatok snehu, bežkárske túry do neskorej jari a dobrú dostupnosť z Bratislavy. Prvýkrát sme sa na trate v oblasti Semmering – Wechsel, známe pod názvom Panoramaloipe, dostali v marci 2006. Potom ešte dvakrát vo februári a v marci roku 2007. V tomto článku vám prinášame naše skúsenosti a rady.

Adushka

Radog, ja by som radila na ubytko asi St. Coronu a to okolie. Tam už je potom možností dosť, či už rovno zo St. Corony, alebo sa odviezť pod Arabichl a začať tam..

Radog

Ahojte, ak sa tam clovek chysta na 3-4 dni, cisto len na bezky, kde je najlepsie sa ubytovat a odkial vyrazat? Dakujem

Vladimir50

Boli sme na Panoramaloipe minuly týždeň v sobotu aj v nedeľu (12. a 13. 1.)aj dnes - sobota 19. januára. Aj v polohách na hranici lesa januárová zima pripomínala jarnú bežkovačku, ale trate boli dobre pripravené, niečo sme o tom napísali a pár obrázkov dali na našu klubovú stránku: //www.jesko.sk/tkstart.html
Od budúceho týždňa sa chystám s bežkami na slovenské hory, konkrétne Donovaly a Skalka (turistický zraz), dúfam, že tam budú také dobré (ak nie lepšie) podmienky ako v Rakúsku.

Bikerxxl

Kto by mal zaujem, chystame sa na bezky mikrobusom do tejto oblasti aj tuto nedelu /16.12.2007/. info najdete na sporttour.sk$ret

Sona

Uz je to opravene, dakujeme :-)

PeterF

Rád by som poopravil text pod fotografiou "Podvečerný pohľad na Stuhleck" vpravo dolu. Kopec s vysielačom na vrchole sa volá Sonnwendstein (1523m). Stuhleck (17.. m) sa nachádza kúsok južnejšie ;-)

Sona

Moje skusenosti z Rakuska alebo Svajciarska su take, ze ked sa za nieco plati, ludia to zaplatia a ani im nenapadne sa tomu vynut a uvazovat, ci ich niekto skontroluje. To sa tyka dodrziavania zakonov a pravidiel vseobecne....verim, ze tuto mentalitu casom nasajeme aj my :-)

Vladimir50

Tie lístky v podstate nekontrolujú nijako, teda nijako viditeľne, akurát v tých nástupných bodoch je búdka pri vstupe na trate, v ktorej predávajú lístky.
Ak sa nastupuje na mieste, kde sa treba na trate vyviesť lanovkou, napríklad St. Corona, tak tam si treba kúpiť vstupenku na trať spolu s lístkom na lanovku, ale neviem, či aj toto kontrolujú, ale asi by sa Ťa spýtali ak by videli, že ideš na lanovku na bežkách.

Jano

Vladimír, píšeš, žze na trate si treba kúpiť vstupenky (5 alebo 41 EUR). Ako to kontrolujú? Alebo je to len vec predpokladanej zodpovednosti a etiky?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov