Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vápenná s Franzom

Diskusná téma K článku: Vápenná s Franzom

„Popluháři, Popluháři, skôr sa teliatko naučí žuť mäso, ako sa Vy naučíte nemecký jazyk. A prestaňte mi tu pod nosom mumlaním žobroniť o pomoc suseda, sadnite si dozadu a pracujte samostatne. Veď ja to Vaše mumlanie budem aj odtiaľ počuť” – takto nejako si ma podávala profesorka nemčiny českého pôvodu na strednej škole počas vyučovania. Je jasné, že teľa som si vymyslel, ale nejako podobne si to mohla myslieť. Dozrievaním som prišiel na to, že dotyčná profesorka mala so mnou naozaj božskú trpezlivosť.

Dzakomoo

na tom mieste, co si pridal do galerie, som si dal kratku pretavocku pri stupani. cize som bol blizko, len som to vtedy nevedel. tak vdaka za navod tebe aj martinovi :) nabuduce to uz neobidem.

Vladimir Popluhar

Vďaka Martin za pomoc - :-) - ja som mal horší popis a trafil som :-) - ale si super.

Knor

Neda mi, bo sa mi zda ten Vladov popis ku skalam nedostatocny :-).
Na tomto clanku si klikni mapu a zvacsi ju. Objavi sa Ti napis "Certova dolina". Nuz a ked clovek stupa po zltej znacke na Vapennu, tak za ostrou zakrutou dolava vyjde tesne pod bocny hrebienok (uplaz). Treba vyjst nan (doprava) a zostupit po nom asi 100 metrov. Clovek pride na nadhernu luku (nad Certovou dolinou), z ktorej vyrastaju vapencove skalne veze. Uz len vybrat si ktoru a z akeho uhla nafotit :-).

Vladimir Popluhar

Vdaka chlapi Ado aj Dzakomoo za pozretie, vecer dam navod, teraz v praci nemozem. Zdenci - ja sa nehnevam, len mi to prislo take divne, mne to velmi k clanku nepasovalo. Skör som si myslel, ze si si pomylil to s tym clankom z Neusiedlu :-)

Dzakomoo

ahoj Vlado, pekné čítanie! toto je skutočne jeden z tých najkrajších okruhov v MK, dobrú lokalitu si pre Františka vybral :)
k tej Čertovej dolinke - aj mňa by zaujímalo, kde je tá odbočka, keďže by som si tam rád zašiel. šiel som po žltej v lete a možno kvôli hustej vegetácii som si tam nič také nevšimol. daj nám puntík do mapy pre nás neznalých

Aďo.4

Veselý článok a pekné fotky..V článku uvádzaš,že ste odbočili zo žltej značky mimo značku nad Čertovu dolinku..Lenže trasa na mapke je zakreslená len po značkách..Takže tá odbočka je veľmi malá alebo ste ju nenaznačili do mapky trasy?

Zdenči

Taká romantická prechádzka :-)...v úvodzovkách a bez urážky myslím :-) Tuším tu má Boro konkurenciu

Vladimir Popluhar

Vdaka Martin - aj Zdenči - z akého dôvodu myslíš Zdenči, že by tento článok sadol na Valentina. to som velmi nepochopil :-)))))

Zdenči

Feeeelmi thobre čitanie, Vladimir :-) Na Valentína by tu ten článok sadol ako riť na šerbel :-)))
To mi pripomenulo ako som sa so Slovincami, ktorých som mal na jednej stavbe na starosti rozprával po anglicky...radšej sme prepli každý na svoj jazyk a hneď sme si porozumeli

Knor

Podla mna je toto najkrajsia tura v Malych Karpatoch. Su na nej skalne veze, vysoky kopec, ruina hradu aj pekne zakutia. Na jesen je najkrajsia. Siel som ju vela krat, raz aj s kolegom z Anglicka.

K dorozumievaniu. Pred mnohymi rokmi som mal ako student priatela z Nemecka. Chodili sme na spolocne tury a casto sme sa navstevovali. Kedze ja som mal iba pol roka nemciny, postupne sme si vytvorili specialny jazyk. Bol zmesou nemciny, anglictiny a slovenciny. Dobre sme sa dorozumeli aj na 3-tyzdnovom vylete, no ludia co nas pocuvali, iba krutili hlavami :-).

Vladimir Popluhar

Dakujem Vam všetkým za prečítanie i komentíky. S Franzom sme sa bavili o tom, že by sa mu tam tie Hutte pačili, že by si ich vedel tam predstaviť. Ja som mu povedal, že my Slováci-turisti sme inak stavaný, všetko si väčšinou vynesieme a vychutnávame si to vo volnej prírode, nie na terasách chát. Sme holt rôzny, ale máme radi prírodu. To je najdôležitejšie.

Tidoj

Pobavilo.
Trúfam si povedať o sebe, že po nemecky viem veľmi dobre, ale rakúskym drevorubačom (keď sme s kamarátom zablúdili nad Edelsthalom) som nerozumel ani slovo. Úplne vážne ani jedno slovo. Teda okrem Serpentine - to som si domyslel. Možno ani oni mojej Hochdeutsch úplne nerozumeli.
Ja si myslím, že Hütte v MK kdekoľvek! Ale u nás (u Slovákov) je to (zatiaľ) nemysliteľné. Teda aspoň pre mňa je Hütte chatka typu Hundsheimský vrchol pri Hainburgu. Takých by mohlo byť v MK kľudne viac. Len by asi dlho nevydržala. U nás si turisti (?) ničia aj stoly a lavice, prístrešky a altánky, dokonca aj vlastné útulne.

Elena Šeligová

Dobre sa čítalo. Tentokrát viac vtipné než romantické. Krásne priateľstvo máš s Franzom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov