Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mont Blanc - strecha Európy 1.

Diskusná téma K článku: Mont Blanc - strecha Európy 1.

Pred dvomi hodinami sme sa vrátili zo štvortisícovky Gran Paradiso a celí unavení ležíme v posteli v dvojhviezdičkovom talianskom penzióne v údolí Aosta, neďaleko osady Pont, kde nás po ubytovacích nepríjemnostiach s tučným talianskym majiteľom nakoniec predsa len ubytovali. Dôvodom prečo sme išli na Gran Paradiso a približne týždeň pred tým na rakúsky Grossglockner je, že sa aklimatizujeme pred výstupom na Mont Blanc.

Knor

Aha, uz som si vsimol, OK. Bral som to tak ze fakty su za celu turu a nevsimol som si ze v 2 dieli je ina narocnost. :-)

MisoM

noo ta tam bola ako pre tu prvu cast nasatvena ako 2, lebo co sme vysli na chatu to je skor len prechadzka, dalsi diel uz to ma inak

Knor

Michal M :-),
Ked si uz pri tych opravach, tu narocnost tury 2 nechas tak?

MisoM

k rocnemu obdobiu je to sice tak ako pise Miso, ale zmenil som to, lebo aj ked je tam sneh, zo zimou a podmienkami v zime to nema nic spolocne. Takze som to zmenil na leto. aj ked je to sice tura so snehom ale nie je zimna v kazdom pripade

Peter61
MisoB : -D Mittagspause: ved to su letne Alpy. Zimne podmienky vyzeraju uplne inak.
Slovenska mierka tu zlyhava.
MisoB

Peter, autori majú v pokynoch pri vypĺňaní faktov, aby ročné obdobie dávali podľa podmienok, nie kalendára. Aby to nemýlilo pri vyhľadávaní pomocou filtra. Takže máme aj iné túry napr. december = jeseň a pod.

Peter61

Fangorn, mne sa paci aj :

Ročné obdobie zima Dátum túry 24.08.2014

Fangorn

toto sa mi z článku páči najviac:

Prevýšenia
stúpanie: 2438 m
klesanie: 2438 m
Vzdialenosť
12 km
Náročnosť
2 :)))))))

gratulujem chalani, snáď tam za pár rokov zaparkujem aj ja :)

MisoM

no hej, to je, ja som to mal ako 2. pokus, prvy nevysiel pre pocasie, drzim palce

Knor

Vdaka. Dost, no ked sa vystup podari na prvy pokus, tak snad neskrachujem.

MisoM

Pre gouterku a tiez aj tete rouses, plati cena partners association, podobne teda aj refugeteterousse.ffcam.fr/GB_… v podobnej vyske boli aj vtedy ked sme tam boli.

Polopenzia bola okolo 22-25eur na osobu, na Tete rousses sme mali len veceru, na gouterke vecera + ranajky, cenu neviem teraz presne ale bola dost podobna alebo aj rovnaka akurat na gouterke uz mala aj ranajky.

cena vlaciku zalezi od toho z ktorej stanice zacinas, cenu si ale nepamatam, ale bolo to nejako na urovni okolo 20eur tusim.

Knor

Ten bol dobry :-) . OK, tu dolnu zltu kolonku som si prv ani nevsimol.

Knor

V tych cenach sa nevyznam. Ked mam Alpenverrein som ten lacnejsi pripad (FFCAM ci ako?). A ten vlak mam pozerat cenu co najviac napravo? Michal, nedas sem odhadom ceny co ste platili? Po francuzsky neviem a aj keby som vedel, neviem co som za kategoria.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma