Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Potulky v NP Bruce Peninsula, Kanada

Duro Mitura

Mojo a matka.Posielem Vam cmuk a mail z domu a spoza stola, nad ktorým furt visi aj originál blahozelenia ku osobnému výročiu!
Tak strašne zdravo Vam zavidim, aj so spomienkami na skusenosti s britskou Kolumbiou a okolim Vancuveru! A zelam vam este viacej podobných originalit a vedierok adrenalinu.
Nech sa Vam dari na tele i na dusi.
Duro

Target11

to Mojmir Suchy: Ospravedlnujem sa. Vobec som nemal v umysle rozprudit politicku diskusiu. To necham na nejake ine "seriozne" stranky. Clanok bol inac pekny a je pekne ze sa uvadzaju aj vzdialenejsie krajiny. Vsak clovek nikdy nevie ci sa mu tam niekedy nepodari dostat. A potom bude rad za kazdu informaciu, ktoru o danej lokalite bude mat.

Lubo

Vseobecne mozno povedat, ze slovenske a ceske turisticke mapy patria medzi uplnu spicku. Staci si kuknut co i len mapy Alp od Kompasu alebo Freytagu. O americkych mapach (predovsetkym Aljasky) ani nehovoriac...

Mojmir suchy

Ze som ja blbec nenapisal "starsich turistickych sprievodcoch", teraz tu ideme mat politicku diskusiu.
Kde som to napisal, ze vsetko za socializmu bolo zle???
Ked si porovnam mapu z turistickeho sprievodcu (vzdy boli poskladane na konci knihy) Velka Fatra vydaneho niekedy na zaciatku 80-tych rokov s tou, co sme si kupili tu, tak to bolo nieco podobne. Jediny rozdiel bol, ze ta velkofatranska bola farebna a tato tu cierno-biela.
Kvalitu map vydanych na konci devatdesiatych rokov (VKU Harmanec, zmapovali cele Slovensko) vsak ani ta starsia slovenska ani ta novsia kanadska nedosahuje.

Target11

Pekny clanok, pekne fotky. Zaujimava tema. Len by ma zaujimalo co chcel autor povedat slovami: "sa napokon musíme uspokojiť s niečím, čo vzdialene pripomína mapky v socialistických turistických sprievodcoch, až na to, že tie boli farebné a tieto sú len čiernobiele"
Nie som zastancom socializmu, ale nie vsetko co tu bolo za komancov , bolo zle a vzdy horsie ako nieco za zapadnou hranicou. S tymi mapkami v sprievodcoch sa dalo krasne pochodit po vsetkych kutoch. Aj bez zmyslu pre orientaciu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum