Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Po šichte

Diskusná téma K fotke: Po šichte

Takto to vyzeralo na najvyššie položenom hrade v strednej Európe v sobotu 24.novembra.Fúrik pri chodníku,pod vstupnou bránou nahádzané dosky,že sa dá ledva prejsť...ako keby reštavrátori hrad opustili v priebehu minúty:)

Blahola

Na Slovensku platilo a platí: čo nieje na raťazi a privarené to mizne. Obrovským plus je výška hradu, inak to tam už dávno nieje. Na hrade Šomoška nejaký magor trepal päťhranol bazaltu na parkovisko ako suvenír domov do sekretára aby ho na pri aute hodil do trávy! Od hradu je to slušný kus a to mal cca 7-10 kg!

Maelgwyn

Je zazrak ze tam este nic z tych veci nezmizlo,ved za taky furik by v zberni dali nejake peniaze,aj ked...kto by ho teperil z hradu dole:)
A s tym Sitnom celkom suhlasim.

Tono

Ono asi tu nie je moc vhodne debatovat o najvyssie polozenom hrade v SR, lebo este pred debatou treba poriesit nejake zakladne fakty o ktorych sa tu nebudem rozpisovat. Pokial by sa k hradu ratalo mohutne opevnene predhradie, ako ma napr. Spissky hrad, tak potom tym najvyssim bude asi hrad Sitno, lebo vlastny vrchol Sitna (1009,2 m. n. m.) sa nachadza v takom mohutnom opevnenom predhradi.

Maelgwyn

No ja som dokonca videl na nete clanky ze Muran je najvyssi v Europe ale to sa mi zdalo nerealne.
Kazdy zdroj uvadza inak,ludia v okoli ho aj tak povazuju za najvyssi hrad v str.Europe aj ked cisla hovoria jasnou recou pre Liptovsky hrad.

Tono

Este male upozornenie. Kota 985,4 je naozaj najvyssim bodom hradu Zniev. Ak tam budete, pozorne si prezrite miesto koty a uvidite peknu konfiguraciu byvalej hlavnej vezi hradu Zniev, volaneho aj Turciansky hrad.

Tono

Inak ja som tam bol mesiac pred vznikom fotografie a bolo vsetko pekne poukladane, dosky zakryte celtou, no proste stavenisko pekne "upratane". Takze asi sa niekto "realizoval" robenim bordelu...

Tono

Nemam tu reraz mapu, som v praci, ale v pripadoch hradov Muran, Zniev a Liptov urcite platia udaje od Blahola "Podľa SKÚ Harmanec Turistický atlas Slovenska: 1.Liptovský hrad 999,9 2.Zniev 985,4 3.Muráň 935.4 m.n.m". Najvyssie miesta hradov su totozne s najvysimi bodmi kopcov, na ktorych stoja.

Blahola

Máš pravdu. Teraz som to pozeral, mám aj tú mapu. tá kóta 985.4 to je zadná výhliadka na Vrícko, Kľak.

Gubo

Nemeral, je to pisane v textovej casti mapy od VKU Harmanec Mala Fatra-Martinske Hole. Bol som tam sice nedavno, ale zial si nepamatam kolko je pisane na vrchole.

Blahola

Podľa SKÚ Harmanec Turistický atlas Slovenska: 1.Liptovský hrad 999,9 2.Zniev 985,4 3.Muráň 935.4 m.n.m Armáda sa nemýli.

Blahola

Gubo meral si to? Tie udaje su rozdielne, čo portál to iná výška. Možno tých 963 je Zniev ako vrchol a 988 je výška na torze veže.

Blahola

Podľa hrady.sk$ret : Muráň 935, Zniev 963, Liptov 1001 m.n.m. Muráň by mal byť č.3 na Slovensku.

Misob

Ja len, ze Zniev by mohol byt o cosi vyssie... mozno sa ozve nas dvorny hradolog Tono :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky