Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mandloňová naučná stezka Hustopeče

Diskusná téma K článku: Mandloňová naučná stezka Hustopeče

Mandle sa údajne na území južnej Moravy pestovali od 17. storočia. Každú jeseň sa vyvážali aj do blízkej Viedne, kde boli hlavnými odberateľmi cukrári a lekárnici. V mestečku Hustopeče v polovici minulého storočia rástlo 18 mandľovníkov (po česky mandloní). Stromy vyžadujú sucho a teplo, preto sa pestovali hlavne vo vinohradoch a dokonca aj tam, kde sa viniču kvôli suchu nedarilo.

Boris-cz

Ani Hustopeče neminul fenomén poslední doby a od včerejška přibylo další lákadlo - minipivovar :-)

Šedý vlk

Mesto Hustopeče organizuje každý rok cykloakciu s názvom Krajem André, nakoľko táto odroda je tu hodne zastúpená. Trasa vedie okolím tohto mesta a je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Atmosféra je perfektná, vrele odporúčam. Snád sa tam stretneme.

Sona

Vyzera to prijemne, vdaka za tip.

Miroslav Svitek

Zdenči,sady už kvitnú, bol som tam 9.4.2015 vrámci putovania po rozhľadniach medzi Velkými Pavlovicemi a Hustopečí.

Knor

No, nieco mozem poskytnut aj teraz. Moc sa to nikomu nechce luskat. Totiz mam 2 odrody. Tie s supkovytymi kostkami mi pozeru volajake plchy ci mysi a tie druhe, ktore ani zver nechce, mi trcia v miske. Minaju sa veeeelmi pomaly (ale minu sa).
Myslel som, ze tam kde byvas, mas aj zahradu. Ak zasadis mandle, za 2-3 roky uz rodia. Len treba aspon 2 rozne odrody, bo nie su samoopelive.

Zdenči

Martin...na jeseň prídeme pozbierať úrodu :-)

Knor

:-) Ked lepsie zaostrim svoj chaby zrak, tak aj teraz ked toto pisem vidim pred sebou 3 mandle. Len tie moje nie su tak kosate, rastu k nebu ako metly. Tento rok kvitnu pekne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma