Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Sneh vo V.Fatre a N.Tatrach

Tom2013

9.5.2015 bych chtel turovat z Bieleho Potoka pres maly Rozsutec nazpet - jak to tam nahore vypada s pripadnym snehem? Teplota je nahore pres den asi kolik?

Rdbb

Harmanec-Krížna-Zvolen-Hiadel. s. trasa prakticky bez snehu, len s nafúkanými sneh. poliami či na Krížnej hranami, ktoré sa dajú obísť. Len min. týždeň súvisle bolo do Rybovského s., čo už iste nebude ani teraz. Pár miest bolo i v lese medzi Motyčk. h. a Zvolenom i za Donovalmi po Kečku.

Stúpanie na Prašivú podobne, len súvislý sneh na prvom hrebeň. úseku v kosodrevine, tu sa bolo treba držať prešľapanej trasy. Za Košariskom po Durkovú len pohľadovo so striedavo poliami, zrejme viac zase v kosodrev. úseku Skalky - s. p. Skalkou.

Potom oblasť Kotliská - Ďumbier bola v sobotu ešte dosť vysnežená i na hrebeni, zase aj bez so sfúkanými hranami či skaln. partiami, no prejdený chodník drží, nad mraz. ránom i sneh mimo neho - ale potom sa dá na svahoch bez lyží zapadnúť poriadne (či na hrebeni odtrhnúť prevej :-).

To posl. sneženie z predch. víkendu zmizlo rýchlo za 2-3 dni ani pamiatky.

Ftakopysk

super, dakujem Vam za prispevky. vyzera to celkom fajn, snehu uz len tak akurat, takze program menit nebudem :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma