Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Nad Matúškovou

Diskusná téma K článku: Nad Matúškovou

Počas túry Kysuckou vrchovinou som v lokalite Nad Matúškovou natrafil na chatku s prístreškom. Hoci do týchto končín zavíta veľmi málo turistov, môže sa hodiť informácia o existencii objektov, keďže sa dajú využiť ako útočisko pred nepohodou či na núdzový nocľah.

Miroslav Svitek

Santa666, ako prispievateľ článkov informujúcich o možnosti v prípade núdze skryť sa pred nečasom, či plánovite rátať s možnosťou prístrešku na dlhšom vandry, musím Ti napísať, že už dlho som nečítal taký príspevok, ktorý mi tak pohol žlčou. A ako človek, ktorý žil,turistikoval a organizoval športové vyžitie v tej minulej dobe, porovnávam s tou súčasnou a hlavne správaním sa ľudí.Nevychádza mi to lepšie pre túto dobu. A tiež som zástupca vlastníkov bytov a vedel by som rozprávať, ako sa ľudia stavajú k vlastnému majetku. Moje len to čo je za dverami môjho bytu.Ty si vždy skúmal kde sa skladáš na noc?To nikomu nepatrilo? Lebo aj štátne patrí niekomu. Toto je stránka pre slušných ľudí a vypálené trampské chajdy v okolí Bratislavy určite nie sú dôsledkom uverejnenia na tejto stránke.Takže áno, sme na Slovensku, z Tvojho príspevku je mi to naprosto jasné.

Lubo

Zakladom vsetkeho je citat s porozumenim :-)

Nikto nikomu nehovori, aby nieco dokazoval. Staci napisat na redakcny mail a veci sa riesia. Je to normalne.

Ty mi skor pripadas ako hnidopich za kazdu cenu. Nevies absolutne nic o danom objekte, na akom pozemku stoji, ci to vlastnikovi prekaza ale naprek tomu robis zo seba arbitra moralky. Chod sa prejst do prirody, pomoze ti to!

Santa666

vidim, ze je to ako vsetko na slovensku... robim nieco co nie je uplne v poriadku, ale nikomu to nevadi, jednak o tom vsetci vedia a jednak to nikomu nevadi, lebo ved vlastne to robia vsetci, tak preco sa tym nepochvalit. a Lubo, nehnevaj sa na mna, aby niekto dokazoval, ze nieco naozaj vlastni a az potom sa to riesilo, ved predsa kazdu chatu niekto vlastni, a nestavia ju preto, aby bola reklamovana ako bezplatne miesto na prestpatie. A nazvat pravne spravny nazor ako off topic, radsej zmazem konto na tomto portali, ako patrit sem...

Lubo

@Denis:

Ak ma objekt sukromneho vlastnika a prekaza mu publicita u nas, ozve sa. V takom pripade clanok stiahneme a poradime mu, aby si tam dal malu tabulku "Sukromny pozemok, prosime nekempovat". Nebolo by to prvy krat.

Tymto za redakciu povazujem temu za uzavretu a dalsie prispevky, ktore to budu riesit, zmazeme ako off-topic.

P.S. Bordel, odpadky a podobne neprijemnosti byvaju dosledkom inych navstevnikov ako navstevnikov Hikingu. Nasi citatelia su skor vyznavaci stylu "leave no trace".

Merhorn

Aby som si zastal misa. Moj prispevok bol len dobre mienenou otazkou. Urcite , aj ked sa s misom osobne nepoznam, dovolim si povedat, ze nie je to ten typ cloveka ako ho vykresluje Santa. On tam bol tak vie ci to je sukromna chata ci chata lesakov napr.
Dal aj nakoniec opozornenie aby kazdy kto tam pride to dal naporiadok a nakolko objekt bude sluzit len v pripade fakt nudze, nehrotil by som to asi tak.

Santa666

Ahoj Michal,

musim povedat, ze na hiking.sk som castym hostom, ale az precitanie tvojich prispevkov ma "donutilo" zaregistrovat sa na tomto portali. Isto sa na mna budes hnevat, ale to mi az tak nevadi. Myslim ze si nie celkom uvedomujes pravne dosledky svojho konania - sam sa chvalis a dokonca nabadas ludi na to, aby vyuzivali cudzi majetok a to bez akehokolvek suhlasu zo stran majitelov. Zaujimave je, ze tvoje clanky prejdu editorskym dohladom portalu. Ale k veci: vies si predstavit, ze niekto da do podobneho zoznamu dom, byt, chatu, ktora patri tebe, tvojim rodicom, starym rodicom, a tyto tam po prichode najdu bordel, odpadky, alebo este lepsie, dakych smrdlavych najomnikov, ako im spia pred dverami? myslim ze by si sa mal zamysliet nad tym, co znamena sukromne vlastnictvo, ako k nemu pristupovat (podla foto predpokladam ze si zazil dobu, kde vseto bolo vsetkych, a kto nekradol, okradal svoju rodinu, ale tieto casy su uz par rokov prec) a vsetko ma svojho majitela, ktoreho ver mi, isto nepotesia tvoje clanky...

ved skus vypatrat majitelov a spytat sa, ci im nevadi, ze tam a tam niekto prespi, ved argumentovat, ze pred 50 rokmi tu chatu postavil niekto z nasich penazi, sa neda nevulgarne komentovat. Aj ministerstvo zivotneho prostredia je z nasich penazi, a predsa si nedovolis prespavat na chodbe a postovat fotky, ze na druhom poschodi je lavicka a zachody su za rohom, ci?

na zaver chcem len poznamenat, ze nevlastnim ziadnu chatu, ani podobnu budovu, nepocitujem voci tebe odpor, presiel som mozno viac ako ty, spal som kade tade, kde sa len dalo, ale rozhodne to nebudem vypisovat ostatnym, presne ako napisal merhorn.

s pozdravom

Denis

Jaro.q

Evidentné to nie je lesacká chata, pretože tam chýba označenie: "Majetok v správe Lesov SR..."

MisoB

merhorn, súkromné objekty sem nedávam. Toto je evidentne lesácka chata (možno čiastočnč financovaná aj z načich daní)... tak tu nemám zábrany. V prípade núdze sa vyspím aj na zastávke (hoci nerád) a naozaj to sem nebudem písať. Kľúčová je poloha objektu - kryté zastávky nebývajú v takých končinách :)

Merhorn

miso,toto mi pride proste ako niekoho chata. je ok tu davat taketo clanky aby sa ludia zlozili pripadne niekoku na verande chaty? vsak to pripadne v nudzi aj na krytej zastavke sa vyspim a asi nebudem o tom pisat,ci? sorry ak nieco blbo chapem,toto ma len ako prve napadlo.
ahoj

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma