Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Pernek – Pezinok po stopách baníctva

Diskusná téma K článku: Pernek – Pezinok po stopách baníctva

Občas bývajú víkendy, že človek nevie, pre ktorú akciu sa skôr rozhodnúť. To sa stalo aj mne a mohol som ísť na chatu do Rakúska, na širákový vander na Lysú horu, na Trampskú tvorivosť pod Javorinu či na Country festival na Blatine. Napokon som sa rozhodol konečne sa vybrať podľa webu o banských dielach na Slovenku, o ktorom ma informovala kamarátka.

Miroslav Svitek

Paklo,prepáč,že sa ozývam až teraz,no bol som v Macedónsku. Odkazy na linky sú na konci článku a teda aj mapa na ktorú sa pýtaš.

Paklo

Pekný výlet .Určite pôjdem . Môžeš mi prosím povedať akú mapu používaš ,keď je v nej tak všetko podrobne zaznačené? :-)

Miroslav Svitek

Áno,festival sa uskutočnil,veď je naň link - správu napísala Bábovka.O to viacej ma to mrzí, že som miesto konania nenašiel tam kde som myslel,že bude a potom som už nepátral. Predpokladám, že to bolo niekde medzi chatami okolo ktorých som šiel.

Zdenči

Kolega bol v ten víkend na chate pod Pezinskou Babou (na mape Hrubá dolina) a hovoril, že blízko nich boli vystúpenia nejakej divnej hudby. Bol vraj dosť potúžený, tak ani nevie, aká hudba tam hrala, ale myslí si, že bola trampská :-)

Miroslav Svitek

Pezinský hrad bol nad ukončením, či začiatkom LNCh,ktorý ide spod sedla Javorina k Veterán clubu pod Pezinskou Babou. Ale vraj tam už z neho nič nie je, aspoň to tvrdí Informačná tabuľa. Všetky linky, podľa ktorých som sa na túru pripravoval, sú pod článkom. Máš pravdu, že názvy štôlní v linku na banícke diela nie sú. Tie som zistil zase z druhých, tiež pod článkom uvedených. Človek proste musí pátrať pomocou p.google.

Knor

Velmi zaujimavy clanok. Nemohol by si dat link na ten web o banskych dielach? Ja som cosi s mapkou nasiel, ale mudry z toho nie som. Nazvy stolni tam nie su.
Tiez, kde je ten "Pezinsky hrad"?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma