Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: na návšteve u susedov

Diskusná téma K fotke: na návšteve u susedov

Počas návštevy Štúrova a Ostrihomu ma zaujali kopečky dvíhajúce sa len kúsok za mestom. Zistila som si, že sa jedná o pohorie Pilis. Keď sa naskytla možnosť na návštevu, využila som ju. Jedno z výhľadových miest tohoto pohoria, vrch Dobogóko, je ozaj krásne. Zľava, len máličko vidieť pohorie Burda (SK). Pohľad v diaľke za Dunajom prechádza na Národný park Dunaj-Ipeľ (H). V strede pohľadu dedinka Domos, odkiaľ je jeden z možných nástupov do rokliny RÁM. Vpravo za výrazným kopčokom ešte zaujal vytŕčajúci Višegrád.

Adina

Višegrád a pridunajské kopce máme v pláne.

Vladimir50

Adina, je to trošku o mystike, ale zaujímavé čítanie - teda tá stránka maďarských slovákov, z ktorej som doplnil informácie.

Ten kraj má svoje čaro, mňa viac zaujali kopce a kopčeky priamo okolo Dunajského ohybu - Višegrád, Pustovnícke jaskyne.

Vladimir50

Doplním ešte niečo k Chotárnej skale (Dobogóko):
Pri Chotárnej skale (Dobogókő, v preklade do slovenčiny Búšiaci kameň), sa vraj nachádza srdce Zeme. Podobné centrá energie sú na svete iba tri a priesečník energetických línií Európy sa nachádza práve pri Chotárnej skale. Nielen toto miesto, ale značnú časť krajiny obopínajú energetické línie, na území ktorých kedysi budovali kostoly a kláštory v súlade s presvedčením, že zem vyžaruje energiu do kozmu.
Zdroj: oslovma.hu

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Machovou alejou Minulý rok som tadiaľto schádzal na bajku, po búrkach bola cesta vymletá a nie úplne vhodná, ale zvládol som :-)

nová téma

Komentár

Janabilesova k fotke: Zvonička Maťo, ďakujem. Pekne na ňu zrána svietilo slnko. Pod zvoničkou sme chodníčkom pomedzi chalúpky prešli ku lúkam v časti Grúne a pokračovali ku výhliadke s krížom …

+ 1 ďalší príspevok