Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ubľa – Uličské Krivé

Diskusná téma K článku: Ubľa – Uličské Krivé

Začiatkom mája som sa vybral na východné Slovensko s cieľom spoznať najvýchodnejšie zákutia nášho pestrého Slovenska v tesnom susedstve ukrajinskej hranice. Zvolil som si trasu z Uble do Uličského Krivého, ktorá je súčasťou nedávno predĺženej Východokarpatskej magistrály. Trasa ma tak zavedie na miesta, ktoré som pri mojich predchádzajúcich pobytoch na východnom Slovensku dosiaľ nenavštívil.

Martin knor

Ked pojdes po znacke, tak nemusis nikomu nic hlasit. Aspon tak mi to povedali hranicni policajti. Ale ked pojdes mimo znacky viac ku hranici, tak daj vediet do Podhorodu. Ohlasil som sa im tam ked som siel na hranicu po tom, ako ma rok prv dobehli so psom a odlifrovali autom do Uble.

Ade.e

Chystam sa do tychto prihranicnych oblasti a chcel by som sa spytat, ci je treba dat vediet hranicnej policii, ze sa tam chystam alebo to neriesit a cakat na kontrolu niekde na ture? Dik

Beta

konečne som vysvetlila tieto "ukrajinské" značky :-). Pôvodne boli žlté a potom niekto je znova maľoval a urobil trocha zmes. A áno, je toto značenie bunkrov.

Beta

Ando007, áno, tie značky sú pozdĺž bunkrov. Nechápem ale prečo sú "ukrajinské". To trocha vyzerá, ako by týmto chodníkom išla hranica a nejde. Bunkry boli maďarské a Maďarsko má iné farby. Jeden lesník mi povedal. že je tam viac iných značiek a nie všetky mala by som videť, lebo je tam aj pašerácke značenie. Náučný chodník tam stále nie je, myslím, že nebude, je to príliš blízko hranici Eurospkej únie. Díky za odpoveď :-)

Ando007

@Beta, neboli pri tých značkách vojenské bunkre? Mohlo by ísť o chodník po stopách tzv. "Arpádovej línie", ktorá sa spomína i v tom článku.

Ochota vybudovať nejaký chodník sa spomína tu: kvhbeskydy.sk/rekonstrukcia-c…

Gagigo

Ahoj Beta. Nie, neviem ti poradiť. Videl som tam tie značky, ale ani nezaujímali ma.

Beta

Gagigo, zda sa mi, že dosť dobre poznáš tú trasu. Mohol by si mi vysvetliť čo sú tie značky na tejto trase, ktoré majú ukrajinské farby a idú spolu s červenou značkou? na fotke, vopred dík :-)

Martin knor

Nakukli sme na tuto trasu cez Velku Noc. Pozreli sme si skalne okno Tava S od Ulicskeho Kriveho. Na mape hikingu je tu vyznaceny most, ktory je funkcny, no zarazil ma oznam pri nom. Stalo tam, ze pri velkej vode treba ist cezen a pokracovat do Zboja po asfaltke, nie po znacke. Ale tu na hikingu je znacka vyznacena prave po asfaltke.

Beta

Ja som nešla cez ten most, neviem kde je, keď som sa znova stratila, išla som priamo do Uliča, potom asfaltkou do Uličky, teraz som pozrela mapu, a vidim, že som tou asfaltkou došla do značky, a tam od Uliča mala by som z asfaltky ísť rovno do lesa. Ja som stratila okolo 2 kilometrov tej cesty spolu s tom usekom keď som už mala napravo Ulič.

Gagigo

Beta a most cez rieku pri Uličke už je urobený? Alebo si obchádzala cez dedinu Ulič?

Beta

Išla som to opačným smerom. Za obcou Uličské Krivé som stratila značku, nielen ja - môj GPS ukazoval, že som na turistickým chodníku, ale tam žiaden chodník nebol, všetko je zarastené akoby nikto tam nechodil. Potom som značku nasla, potom som znova stratila. Podľa mňa nie je to dobre značené. Od Uličky do Ubli je to v poriadku

Robo...HE

Bol som na prvoprechode tejto trasy a mozem Ti zarucit, ze sa tam tie znacky skutocne nachadzali, ale boli dokladne zoskrabane. Zastavili sme sa v krcme v Ulic Krivom a pri debate o tejto veci s miestnym stamgastom, sa nam otacak zaludok. Mentalita niektorych miestnych sa asi tak skoro nezmeni, co je velka skoda pre tento region. A preto asi nie je este stale tento problem vyrieseny. Pokial ide o vedenie znacky po cestach, tak to s tebou plne suhlasim ... ale tato vec plati, nielen pre tuto trasu

Zivan

Len potvrdzujem to čo zistil "gagigo". Tiež sme to začiatkom mája išli v smere z Uličského Krivého smerom na Ubľu. Tá značka (odbočka) nakreslená na asfalte bola nadlho posledná. Nebyť GPS tak blúdime podobne. Vyzerá to, že tento úsek nebol vôbec vyznačkovaný - žiadne stopy po značkách sme nenašli. Až potom oveľa ďalej sa značky znovu objavili.
Škoda tiež, že úsek Nová Sedlica - Zboj - Uličské Krivé ide temer stále po asfalte. Ísť takto skoro 9km nie je pre žiadneho turistu slasť. Nedalo sa to viesť niekde terénom?

Gagigo

Vlado, pripomenul si mi tamojšie moje jarné trápenie na tejto TZT ale v opačnom smere. Ani dve hodiny hľadania značky za Ulíc. Krivým nestačilo a tak som to musel vzdať. Až pri schádzali spať do dediny som na kúsku asfaltu /nižšie spomínanej maringotky/ objavil červenú šípku do hustiny. Tam som ale bol asi pred hodinou, ďalej značka žiadna.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma