Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pohľad do diaľav

Diskusná téma K fotke: Pohľad do diaľav

Momentka zo skaly Náružie alebo Hrádok podľa svojho vežového tvaru. Kým v decembri je väčšina tatranských chodníkov podmienená sezónnej uzávere, na potulky sa možno vydať z Chaty pod Náružím na okolité vrchy: Babky, Veľká Kopa, Ostrô a Sivý vrch. V novom návrhu návštevného poriadku TANAP-u je novovytvorená uzávera na Sivý vrch od sedla Priehyba :-(

Psyloo

diky Tomas za info, ja viem, ten posledny usek je dost narocny pocas zimy, ale cudovala som sa tomu, ze v PL mapach uz to je oznacene ako sezonna uzavera, preto moja otazka.
Co uz, treba este vyuzit (mozno poslednu)prilezitost ked to nie je uzavrete;-)

Funttomas

psyloo:
v súčasnom návštevnom poriadku uzávera sedlo Priehyba – Sivý vrch ešte nie je. Ale v budúcnosti s ňou možno rátať, ale kedy bude schválený nový poriadok, to netuším. V zime je tento úsek dosť nebezpečný. Tesne pod vrcholom sú bralá a strmé svahy, ktoré sa dajú prekonať jedine s cepínom a mačkami. Na pešo to nejde.

Psyloo

Tomas, ta uzavera Priehyba-Sivy Vrch to je navrch, ci uz to plati? lebo nasla som v PL mapach aj v jednom PL sprievodcu, ze uz je ten usek zatvoreny v zime.

Funttomas

Maťo:
v zimnej sezóne je chata otvorená každý víkend (okrem Vianoc) od piatka večera do nedele poludnia (resp. skorého popoludnia). Takmer pravidelne je pešo bez borenia v snehu schodná trasa Bobrovecká Vápenica – Pod Sokolom – Pod Babkami – Červenec (chata), čo je prístupová trasa k chate. Zelená od ústia Jaloveckej doliny (Tokariny) – Pod Sokolom sa používa len na zjazdy na lyžiach, pešo sa tadiaľ nechodí. Bez skialpov alebo snežníc to pôjde ťažko mimo stopy v prašane. Na Babky a Malú Kopu chodia len lyžiari. Okolo apríla, keď je nosný sneh, tak sa to dá spraviť aj pešo.

Mato_d

Presne tak, najoblubenejsie miesta milovnikov prirody zvycajne byvaju tie najtichsie a najmenej civilizovane...
Pacila sa mi tvoja seria fotiek z Martaluzky, co je zase jedno z mojich "naj".
Nevies, ako je to s tou Chatou pod Naruzim behom zimy? Chcem si urobit taky okruh cez Babky do sedla Preduvratie a spat cez chatu do ustia Jaloveckej. Da sa to robit v zime bez sneznic a skialpov?

Funttomas

Ahoj Maťo,
ďakujem. Určite si postrehol, že široké okolie Červenca na hikingu neustále propagujem, lebo je to moje najobľúbenejšie miesto Tatier vrátane Chaty pod Nuružím. Sú to úplne iné Tatry ako poznáme. Bez komercie a umelých atrakcií konzumného sveta.

Mato_d

Velmi pekny zaber...!
Do tej oblasti sa chystam uz stvrty rok, no zatial sa nezadarilo. Mozno tuto zimu... :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Adina k fotke: Biela skala Ďakujem za upresnenie, domáci vedia najlepšie :-). Potešilo ma, že v tých vzdialených som sa nemýlia. Ešte mám nejaké restíky v okolí, teším sa na ich návštevu.

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Paulovič pali76ZM k fotke: Znievske výhľady To hej. Počasie nám nevyšlo moc ideálne, ale výhľad zo Znievu je očarujúci. Chystali sme sa sem už pár rokov a tak nám tá oblačnosť až tak nevadila.

+ 2 ďalšie príspevky