Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Raxalpe: Raxseilbahn – Preiner Gscheid

Diskusná téma K článku: Raxalpe: Raxseilbahn – Preiner Gscheid

Pohorie Raxalpe je od slovenských hraníc vzdialené čo by kameňom dohodil a pre turistov z našej krajiny pomerne známe. To však až donedávna pre mňa neplatilo, preto som sa rozhodol v jednu krásnu júlovú sobotu tento nedostatok napraviť. A nevybral som sa sám, nakoniec sa nás nazbieralo päť.

Barack40

Ďakujem za reakcie :)

Na Raxe sme boli po 1. krát, preto som zvolil najpohodovejšiu trasu, aby sme na Preiner Gscheid boli načas. Boli sme pomerne rôznorodá skupina, navyše sme sa po turistickej stránke nepoznali, tak som vsadil na istotu. Určite ale neľutujem, aj takto sme veľa zaujímavého videli a určite sa tam vrátime

Knor: O existencii Hollentalaussicht som sa dozvedel až teraz z diskusie, takže najbližšia túra povedie tadiaľ. Vďaka za odporúčanie :)

Adushka

Martin (Knor), pre každého je atraktivita v niečom inom, netreba hneď súdiť :) Keď raz budem mať deti, tak sa kľudne s nimi vyberiem presne na túto trasu, lebo práve planiny zbožňujem. A nemusím k ním mať ani prístup ferratou :) Podľa mňa je trasa v článku fajn, aj takéto prechádzky sem tam musia byť. A koľko kešiek je po ceste! O zábavu by som mala postarané :)

Knor

Zdravim, vybrali ste si sice pohodlnu, ale malo atraktivnu trasu. Rax je nahorna plosina. Hore je nudna planina, atraktivne su clenite skalne zrazy na jej okraji. Nimi sa oplati poprechadzat.
Na jar som bol hore lanovkou s tetou (ma 75+). Okrem Jakobskogelu sme si pozreli Hollentalaussicht. To je cosi, co nesmiete vynechat! A ako spomina Adina, atraktivny je aj zaver Torlweg so skalnym oknom a kratkou ferratkou.

Adina

V lete sa mi podarilo s rodinkou navštíviť aj toto krásne miesto. Náš cieľ bola chata Otto–Schutzhaus. Po ceste späť k lanovke sme zašli aj k oknu na chodníček Törlweg. Prechádzajúc k nemu sme natrafili na lúku plnú plesnivcov. Vďaka tomu, že sme mali so sebou 3 ročného turistu, ktorého rýchlosti pohybu sme sa prispôsobovali som si trasu mohla dôkladne vychutnať a v kľude si všetko zdokumentovať. Hory sa mi veľmi páčili a určite sa tu ešte vrátim. No a náš malý, úžasný turista celý okruh zvládol po vlastných. Peťo, článok ma potešil :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov