Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prosiecka a Kvačianska dolina

Diskusná téma K článku: Prosiecka a Kvačianska dolina

Prechod dvomi susednými dolinami Chočských vrchov medzi Liptovom a Oravou patrí k slovenskej turistickej klasike. Trasa vedie rozmanitou slovenskou prírodou s pestrou geologickou minulosťou. Náučný chodník so sedemnástimi panelmi, historické mlyny na Oblazoch, vyhliadka Malý Roháč a široké výhľady do okolitej krajiny ešte umocňujú turistický zážitok.

Pavol "Chodec" Horvath

Vie niekto preco (a dokedy) je uzavrety zeleny chodnik/trasa Dol. Borovianky Razcesie > Prosecne Hreben > Svorad? Vid obrazok V doline Borovianky.

TDD

posledná veta článku:
!!!Zdatní turisti môžu namiesto prechodu plošinou Svorad zvoliť prechod po zelenej značke cez vrch Prosečné, t. č. je však chodník pre kalamitu uzatvorený.!!!
a doplnený nápis na tabuľke POLOM = kalamita.

Roman99999

chodník od rozcestí svorad je až na Prosečné prořezaný, ale na druhou stranu směrem na oblazy hlavně kolem vrcholu je totálně zavalený stromy.

BorisK

Výborný článok aj po stránke štylistickej, ktorý mi spolu s fotkami obnovil spomienky na naše časté návštevy týchto krásnych dolín v mladých rokoch. Vďaka.

Janabilesova

Pekny clanok. Toto leto sme navstivili mlyny, rada som si precitala o zvysku. Dakujem.

Rdbb

Na Kobylinách síce trošku so sklzom, ale už pred kolaudáciou, popri úspechu v grante jednej nadácii snáď zabrali aj donátorské sms: liptov.sme.sk/…/kvacianska-do…

Iste zásadne lepšie než mnohé vyhliadkové veže pre vyhliadkové veže.

Jozok

Už som sa na to pýtal v inej téme, ale opýtam sa to opätovne aj tu:
Nevie mi niekto poradiť ako je to s priechodnosťou úseku Huty - Oblazy? Hikeplanner tam hlási nepriechodnosť kvôli polomu v roku 2014. Je to stále aktuálne alebo je tento úsek už schodný? Vďaka za odpoveď!

Substance242

Hmm, sranda, dnes som išiel Veľké Borové - smer Kvačianska - zelená Prosečné a pokračovať dolu - Prosiecka dolina - Kvačianska dolina - Veľké Borové. Taký bol plán, ale už fakt len kúsok pred vrcholom som to musel vzdať a otočiť nazad, nedá sa tam prejsť a info nikde nebola, smerovník veselo svieti, mám aj foto dôkaz. :-) Mal som to pochopiť hneď ako som NEVIDEL kde začína zelená značka na odbočke, hovoril som si že asi tam nikto nechodí lebo kto tam príde tak si len prejde niektorú dolinu, ale vďaka mapy.cz appke som sa vždy zorientoval. :-) Svorad nemá smerovník vôbec, tento spôsob oznamovania tiež veľmi neuznávam, kto vie kam má ísť tak ide. Všetko v poriadku, ale už tam nepôjdem, ten kopec aj tak nestojí za nič. ;-)

KarolM

Pred pár dňami pri vstupe do Prosieckej doliny sme pri parkovaní dostali informačný leták, kde bolo jasne vyznačené, že Prosečné je teraz neschodné. Túto informáciu nám povedala aj slečna pri vstupe na parkovisko. Ak to nebolo vyznačené v teréne, to je veľká chyba! Inak Prosečné je krásny kopec a ak sa bude dať určite stojí za to!)

Vlado2

Súhlasím s Karolom, Prosečné je krásny kopec, aj keď s veľmi obmedzeným výhľadom, avšak s krásnym lesom ( aspoň tak som to zažil ja ) a celá trasa Prosiecka dolina - Prosečné - Kvačianska dolina je veľmi hodnotná a pútavá, zrejme kvôli prevýšeniu nie veľmi využívaná, ale samozrejme musí byť priechodná.

MisoB

Keby si si to bol naplánoval pomocou tunajšej mapy, videl by si upozornenie na nepriechodnoť cez Prosečné.

Jjano

Mišo, mne tam žiadnu uzáveru neukazuje. Cez Prosečné mi ukazuje plynulú zelenú značku.

MisoB

Nevravím o uzávere (taká asi oficiálne ani nie je), ale vo výsledkoch z Hikeplannera - tam je upozornenie.

Pocestna07

Prosečné je fakt nepriechodné, ale inak je to pekný kopček, len pozor na medvede (nechcem plašiť, ale taká je moja skúsenosť)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov