Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zimný prechod Slovenským rajom II.

Diskusná téma K článku: Zimný prechod Slovenským rajom II.

Po úspešnom zdolaní Prielomu Hornádu sa v nasledujúce dni vyberieme na prechod roklinami. Vodopády v nich sú uväznené v ľadovom pancieri. Mohutné ľadopády v bočných stenách roklín vytvárajú bizarné tvary prekvapujúce rozmanitosťou. Vďaka skalným previsom so stalagmitmi, stalaktitmi a stalagnátmi sa občas budeme cítiť ako v ľadovej jaskyni. Netreba však zabúdať na fakt, že prechod tiesňavami Slovenského raja je povolený výlučne smerom nahor!

Juman

Na Kláštorisku su aj nejaké súkromné chatky. Neviete niekto, či sa dajú prenajať (leto aj zima) a kontakt na majiteľov?

Copypaste

hzs.sk/…/podmienkyprehlad.php

Prielom Hornádu je z väčšej časti zamrznutý cca 70%, nie je vhodný prechod na bežkách a z časti je obmedzený aj na korčule. Pri pešom prechode po jeho zamrznutej hladine budete na určitých miestach nútený prejsť na turistický chodník.

Tono

Zavolaj OS HZS a informuj sa! Ja som im tam vzdy volaval, ked som siel na Hornad. Dostal som relevantnu odpoved.

OS HZS Slovenský raj Čingov č.26
052 01 Spišská Nová Ves
tel.: 053/4297902,
fax: 053/4297903
mobil: 0903/624092
e-mail: raj@hzs.sk

Fericki

ako vyzera prielom hornadu?je zamrznuty,da sa prejst pešo?

Peter61

Chata na Klastorisku momentalne zavreta (HZS na SRo dnes rano)

Matoo

Kedysi boli hore
(na Klastorisku)stale rozne akcie a zabavy. Ludia tam chodili radi. Teraz bohuzial to uz tak nie je. Ceny sa nadvysili nad Tatry a to tam je pristup autom (6km z podleska). Chatky-zruby za tie roky schatraleli a udrzbu to nevidelo. Clovek ak ma stastie obcas je cez vikend do tej 3tej otvorene ak tam p.Galova vyjde alebo jej syn Stefan.Aj verni, dlhorocni zamestnanci to tam minuly rok zabalili. Asi si vieme domysliet preco ;)

FunTTomas

Podmienky v rokline Veľký Kyseľ k 14. februáru 2010: technické pomôcky cez ľadopád v Barikáde sú čisté (bez ľadu) a schodné, taktiež technické pomôcky cez ľadopád Ochrancov prírody sú čisté, bez ľadu a schodné. Pozor si treba dávať na drevenej naklonené lávky, na ktorých sa šmýka na utlačenej vrstve snehu.

Tono

Bola to nestastna nahoda pocas lezenia ladov - uvolnil sa blok ladu.

Pevas

Ahoj, v clanku spominas ze poznas osobu, ktora ma pamatnu tabulu na vrchole Obrovskeho vodopadu. Mna by zaujimalo co sa stalo, bola to nestastna nahoda alebo precenenie vlastnych skusenosti? Apropo, teraz v zime sme tiez tadial prechadzali a stav mostika ponad vodopad bol dost v biednom stave. Peter

Juro

Klaštorisko má výbornú polohu,len treba na chate vytvoriť správnu atmosféru a ľudia si už cestu nájdu cez víkendy.
Určite by to raju prospelo.
Neviem aká je tá pani stará ale zrejme už nemá chuť sa s tým popasovať čo je na škodu veci.Asi by to tam bolo treba omladiť,ale to by mal lepšie vedieť majiteľ chaty.Tam utekajú peniaze.Ak len niekto nekalkuluje s predajom nejakemu developerovi ktorý tam tom urobí niečo mega.

Eskimo

No moja skusenost je velmi podobna - pred cca. 3-4 rokmi, pocas mojej (doposial bohuzial jedinej) zimnej navstevy Slovenskeho Raja - ked sme dosli na Klastorisko, tak tam "skapal pes"... ale ani na Podlesku nebola situacia velmi lepsia - ako skupinu nas tam doviezol autobus a za parkovne na neodhrnutom snehu nam nauctovali tusim 150 Sk... a pritom Slovensky raj ma v zime nevyuzity turisticky potencial (napr. na Glackej ceste by sa mohla spravit pekna bezecka trat)

Tono

Aby som sa presne vyjadril, ono v najme to ma uz spomenuta p. chatarka - najomkyna uz dobre dlho. Mam dojem ze od uz od pol. 90-tich rokov 20. stor. Takze nejde o novu personu. Tusim aj nebohy manzel dnesnej chatarky robil tu za CSSR chatara. Preto ma to mrzi, ze stav veci taky, aky je :o(
Ked ju uz kritizujeme, treba uznat jeden jej argument ohladne UBYTOVANIA (nie ohladne restauracie a jej sluzieb)- casto sa v zime objednala chatka, bola vopred vykurena a nakoniec hostia neprisli, ani nestornovali objednavku. A bola strata za nadarmo vynalozene energeticke naklady. Udajne to byvalo v zime dost casto. Ale opakujem, plati to pre UBYTOVANIE, nie pre sluzby restauracie. Tu by mohli vpohode v zime cez vikendy prevadzkovat!

Juro

Vtip je v tom,že najprv musím ja niečo slušné ponúknuť a potom prídu ľudia a budú zisky atď.
A prevádzkovať niečo ako Kláštorisko nemôže niekto kto chce z toho zbohatnuť.
Ktovie komu zo samosprávy je to rodina že jej to prenajali hoci to nevie (nechce) robiť.
To čo si Tono napísal je presne to čo sme počuli od miestneho.

Tono

Situacia na Klastorisku je momentalne zial velmi biedna. Najma v zime... Chodil som tam dlhe roky vzdy v mesiaci januar. No od roku 2006 ma chatar, resp. chatarka vzdy odbila slovom HOSTI NEUBYTUVAVAME, MAME PROBLEM S VODOU! Clovek by aj na prvy krat uveril, ale ked to mila pani povie nielen v roku 2006, ale aj v rokoch 2007 a 2008, tak pravda bude niekde inde. Pri pisani clankov som kontaktoval p. chatarku, ale stale vravela, problem s vodou. Ked som jej povedal, ze to pocuvam uz treti rok, povedala, slaba navstevnost, nesolventnost turistov a koli desiatim pivam a dvadsiatim cajom sa to neoplati... :o( samozrejme nezabudla pripomenut, zla spolupraca s majitelom arealu a pod. Jednoducho povedane, asi CHO Klastorisko v zime nevynasa podla predstav, tak naco otvarat.
Nechcel som to sem pisat (p. chatarka si to moc nezelala, aby to bolo uverejnene), ale nedalo mi, napisal som...
Pokial niekto vie lepsie info, preco a ako je to z CHO Klastorisko, nech sem napise. Najlepsie by to bolo od najomcov objektu, ktory vedia, ze na HIKINGU budu tieto clanky.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov