Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Mont Blanc za dva dni? Vyšlo počasie...

Peter61

raymond :
medzi clenmi drustva cca 6-10 m lana a jedna karabina cvaknuta na ocelove lano. Bezny postup. Nebrani v rychlom postupe. Ak jedneho napr. trafi kamen , nespadne dole, ale druhy ho podrzi.

Raymond

Ze 6m odsedavak, sa radsej zamyslime nad tym, ze ci clovek co nedokaze pretraverzovat kuloar ma na takej ture co robit. To tam teda musi vypadat, ked sa tam mrcasia mraky ludi a stracaju cas nacvakavanim a vycvakavanim z fixu.

Peter61

2/12/15 12:23 mareksu :
diky za info. to ocelove lano byva na konci leta vysoko nad chodnikom a teda na cvaknutie sa nestaci dajaky bezny odsedavak 80-90 cm, ale treba pouzit lano , karabina s poistkou priebezne na ocelovom lane. Pred par rokmi na oboch stranach kuloara bola tabulka "s navodom"
Ak dakto vyraza potme z Tete Rousse a nevie o tom, moze byt neprijemne prekvapeny, ze zrazu treba 6 m odsedavak.

Martin : vetroplach ( vcitane tatranskej selmy etc. je trosku iny level, akoˇ priemerny " navstevnik na hiking.sk Snad iba feraty na vetroplachu su "normalne" -)
Knor

Pekny clanocek. Mne sa na nom najviac pacil "salomon srandista v teniskach" ktory este aj tychto borcov obiehal navzdory vsetkym mudrlantom, ktori by radi poucovali druhych ako vystrojeni maju chodit do hor :-D .

PaliT

Nezabudni pridať varovanie: Chodenie po horách prudko znižuje závislosť na TV, znižuje strach vyvolávaný médiami, zvyšuje IQ a zhoršuje obrat z predaja liekov.

Mareksu

héééj :) nezáviďte nám už toľko, radšej vyskočte od klávesnice a pekne metodicky správne čakajte na dobré počasie. asi sa pri písaní ďalšieho článku nabudúce najskôr ospravedlním a oznámim, že navádzam ľudí na samovraždu... tak do skorého skomentovania
RE: na kuloári bolo to isté lano čo vo videu

Peter61

Eric :
pred x rokmi na expedicii z presovskeho spitalu stari hosrki vlci otacali kvoli pocku a partnerkam.
jeden chalana dal vrchol solo, v kanadach (mozno aj rifle) , Grand Culoir traverzoval az hore a dalsie pikosky si nepamatam.

Eric

Somnou bol chalan, ktory vysiel z kempu az na vrchol v rifliach, takze asi su nutne :)

Vrana

Nie vsetko co ste urobili je v sulade s kostolnym poriadkom (spominana aklimatizacia, ploche slucky namiesto feratoveho setu, ktory vlastne aj tak netreba) ale clanok je napisany putavo. Blahozelam k vrcholu a tesim sa na dalsie clanky.

Ozaj tie rifle su nutne ? Reku ked tam niekedy pojdem ... :)

PaliT

Na Hikingu je nejaký Medex?

Toto je najčítanejší outdoor portál, tak by sa tu nejaký ten náučný obsah hodil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum