Komentár
K článku: Prístrešok Sečianske lazy pod Babami
nová témaK článku: Prístrešok Sečianske lazy pod Babami
nová témaZabka k článku: Jarný výstup na Žľab a útulňu Zemlianku z Drietomy Martin ďakujem:) Rada navštevujem okolie Trenčína a vždy sa tam rada vraciam. Ty si mal tiež pekný zážitok aj fotky sú toho dôkazom:) Prajem pekné jarné potulky …
+ 1 ďalší príspevokMartin knor k článku: Začína jarná uzávera vo Vysokých a Západných Tatrách. Čo je v tomto období povolené? Naozaj pekne napisane. Vacsinu svojich tur absolvujem na Slovensku, ale prave kvoli tomuto pisem najma o Rakusku. Dufam, ze sa turisti pozru k susedom a zacnu p …
+ 11 ďalších príspevkovAnna.lenkeyová k článku: Cerovou vrchovinou - zabudnutou kráskou Gemera Tu je ozaj krásne. Tiež sme to pochodili trikrát, úžasne krásny kraj je to. Prvýkrát sme išli z Blhoviec na Gudu a pokračovali na Steblovú skalu a do Hajnáčky, …
+ 17 ďalších príspevkovSimonaK k článku: Ľubova útulňa na Chotári Nevie sa, ako to vyzera v sucasnosti na utulni? Rada by som tam sla prespat, no nevidim nejake nove prispevky ohladom chaty. Ci najlepsie bude sa obratit priamo …
+ 3 ďalšie príspevkyPeter61: Práca Na Horách 2024 auf der Stüdlhütte Allrounder*in / Koch/Köchin (m/w/d) gesucht alpenverein-muenchen-oberland…
+ 87 ďalších príspevkovKladivir k článku: Kratšie výlety: Hrad Hajnáčka, rozhľadne, Červená a Biela skala, Matka Božia a Štúrova lavička Radosť už len čítať, asi prekonáme lenivosť a niekam sa vyberieme...
nová témaAdushka k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Hehe, treba si prečítať článok, ktorý vyjde o necelý týždeň ;) Inak od Vusanje je na Kolatu dlhší nástup, z Valbone je to pekná nekompromisná direktka, krátka a …
+ 3 ďalšie príspevkyMisoB: TuristickaMapa.sk - fórum Máme upozornenie pre ten úsek už od decembra 2023, ale vďaka :)
+ 3324 ďalších príspevkovMatobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …
+ 6 ďalších príspevkovMatobee k článku: Jarný ťah z juhu na sever: Šahy – Hontianske Nemce Maťo veru vyrazil som v sivejšom marci na juh za už trošku veselšou krajinou. Zažil som pred 2 rokmi Krupinskú planinu okolo Bzovíka v zelenom a sviežom máji v …
+ 27 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Turistov na Poľane napadol medveď dvakrát za sebou. Najhoršie bolo čakať na vrtuľník, báli sa, že sa vráti Horalka58: to je ako zo šlabikára medvede.sk/?action=prevencia
+ 37 ďalších príspevkovJanabilesova k článku: Potulky za krásami terchovských osád s deťmi Pridávam zábery z interiéru zvoničky U Marunov. Kľúče nám ponúkla pani, ktorá býva v dreveničke hneď pri zvoničke, ani sme nevedeli, že sa dá ísť dovnútra. Pote …
+ 10 ďalších príspevkovK článku: Za jarnými kvetmi na Devínsku Kobylu s deťmi
nová témaMuska k článku: Atraktívna Hradová a malebné okolie Tisovca Uff, tak tam ešte rýchlo vybehnem. Mne sa to doterajšie "lezenie" hrebienka celkom páči/lo. :)
+ 13 ďalších príspevkovMatobee k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít Jedným slovom nádhera. :-) Tiež som tam bol takto v jeseni, ale výhľady do diaľav boli obmedzenejšie a sniežiku bolo len kúsok na vrchole.
nová témaPeter61 k článku: Chcete zabiť medveďa? Ade.e , aj majster tesár sa utne.
+ 609 ďalších príspevkovDaulagiri k článku: Za zakvitnutými čerešňami v Brdárke Svatopluk, teraz som si všimol tvoj dotaz. Z Rakovca som šiel po žltej na Babinú, kde som prespal v stane a druhý deň som pokračoval po žltej cez Vlachovo do Br …
+ 9 ďalších príspevkovK článku: Prístrešok v sedle Korcháň
nová témaMatobee k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci :-) :-) :-)
+ 3 ďalšie príspevky
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Outdoor Chef’s Diary – Dnes je všetko inak. Kedysi stačilo zobrať si na vander konzervu s moravským gulášom či frankfurtskú pochúťku (starí vlci mi určite do fóra napíšu všetky laskominy, ktoré sa používali a požívali) a bolo vybavené. Dnes nám záleží na tom, čo jeme, ako to chutí a čo si do hrnca dávame. Preto som sa rozhodol začať cyklus outdoorového šéfkuchára, nech aj jedlo v prírode má trošku chuť, formu a zmysel. Predsa len, nie iba vifonky chce človek jesť.
nemas to nejake rozvarene miso? rizoto ma byt krasne take menej mazlave a riza sa pekne oddelovat. Teda aspon rizoto co ja viem :)
Btw to teraz na hikingu idu byvat clanky o vareni? takze aj prazenicu? :)
Tebe miso za clanok samozrejme k+, lebo som podrypovacne zvedavy, ako vzdy :)
Brano, pokial beres ako bernu mincu to slovenske, trojkopcekove rizoto s hraskom, mrkvou, kukurickou a masom z polievky, tak ano, ma byt menej mazlave a ryza by sa mala oddelovat :-).
Ak chces talianske kremove rizoto, do ktoreho sa dava na konci parmezan a maslo, tak ma byt mazlave :-). (nie rozvarene, ale mazlave ano)
Dakujem :). Receptov som pripravil zopar, je sa na co tesit. prazenicka nebude, ale nie je zly napad skusit spravit volske oko na placatom horucom kameni :-)
vidis a prave preto aby som nebol za blba som napisal, ze to na ktore som zvyknuty :) inak ja mam radsej take mazlavejsie trosku ako mas ty :)
a kedy aj mne nieco uvaris nech nemusim olyzovat monitor? :)
Kedykolvek ked sa dohodneme :-).
Mozme dat nejaky outdoor cooking session :)
to by bolo fajn, ja ti spravim prave fatranske hrianky :)))
dohoda :).
porozmyslaj nad nejakym paradnym miestom.
Tá prírodná kuchyňa kde to varíš je tuším Čermákova lúka, či...??
jasne :-). Čermák je blízko, je tam dobré vybavenie, kopec ohnísk aj strieška, ak by pršalo a studnička :)
Inak tie hriby netreba nejak dlhsie robit? Viem ze sa zvyknu celkom dlho varit, aby boli makke a jedle. Gulata ryza sa v porovnani s nimi spravi pomerne rychlo...
dobrym zvykom je hriby namocit pred tym ako zacnes varit, ale pri dobrych dubakoch, ktore su susene to vobec netreba.
neboli tvrde, boli akurat.
s inymi hribmi som nerobil, vzdy to boli dubaky, je mozne, ze ine hriby, kupovane, sa robia dlhsie. preto je dolezite si veci odvarit doma a vediet ake suroviny pouzivame :)
No teda Bacaardi, teraz si ma normálne dojal. Je to paráda, som ohromne prekvapený, že si ešte niekto na horách varí. Celé je to fajn, ale tie hríby by som aspoň na 10-15 minút (ak nie na dlhšie) namočil. Dostaneš z nich oveľa viac chuti a môžeš ich tam vrhnúť aj s nálevom. No a tá babula vedľa teba ? Radosť pozerať. Len tak ďalej
Boro, tesim sa, ze si to ocenil prave ty.
Som zvedavy, co povies na dalsie recepty :-)
Do pozornosti turistickým kuchtíkom sa dáva:
dobroty-recepty.cz/…/nahore-n…
Videá
youtube.com/results?search_qu…