Komentár
Muska k článku: Videli sme hlucháne, ktorým u nás akútne hrozí vyhynutie Tento film ŠOPka odmietla odvysielať na festivaloch aj v RTVS... domov.sme.sk/…/balaz-film-tar…
+ 13 ďalších príspevkovMuska k článku: Videli sme hlucháne, ktorým u nás akútne hrozí vyhynutie Tento film ŠOPka odmietla odvysielať na festivaloch aj v RTVS... domov.sme.sk/…/balaz-film-tar…
+ 13 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Jarná túra z Magurky na Ďurkovú s Hiking autormi :-D
+ 4 ďalšie príspevkyMatobee k článku: Pamätník Vladimíra Holíka nad Račou – túra inšpirovaná túrou Potešia takéto objavy v dobre známych lesoch v domácich končín. Zavše sa to prihodí aj mne aj keď doma v dobre známom okolí sa posledné roky pohybujem dosť málo …
nová témaMartin knor k článku: Cesta SNP alebo slovenské Camino (1): z Duklianskeho do Úhornianskeho sedla Posledny vikend som siel kusok cervenej magistraly vo Volovskych vrchoch. Normalne som nechcel verit, ze tu v lete chodia take davy. Nikde ziaden turista a chod …
+ 2 ďalšie príspevkyTono k článku: Bývalý hostinec v sedle Havran Tak toto je dobrá správa, držím palce!
+ 12 ďalších príspevkovDaniela DD k článku: Yari-ga-take (槍ヶ岳) – japonský Matterhorn v národnom parku Chubusangaku Ahoj, chystam sa na mesiac do Japonska a rada by som si vyskusala aj niektory z dlhsich, povedzme 7-10 dnovych hikeov. Vacsinu z odporucanych vyletov co som nas …
+ 4 ďalšie príspevkyMartin knor: Novinky na HIKING.SK Pokus vfafva. - Ak sa tu zjavi tento text, tak to funguje :-) .
+ 207 ďalších príspevkovSvatopluk k článku: Chodník Pavla Jozefa Šafárika Výborný výkon, krásna krajina. Poznám iba časti z Vašej cesty ( úsek Stolica - Brdárka ), treba doplniť. Páči sa mne fotky z okolia Brdárky a divočina pri Stoli …
+ 2 ďalšie príspevkySvatopluk k článku: Cesta SNP alebo slovenské Camino (2) – upršané Volovské vrchy a nádherný hrebeň Nízkych Tatier Dámy, skvelý výkon. Rovnako skvele stručne vecne napísané.
+ 1 ďalší príspevokSvatopluk k článku: Hlava, Sásky vrch a Mesiac kameň Ako zvyčajne výborný tip. Iba kvietky mne akosi chýbajú.
+ 3 ďalšie príspevkyFunTTomas k článku: Cesta hrdinov SNP v zime: bez snežníc a mačiek je to hazard so životom Do článku bol doplnený odkaz na video na youtube.
+ 5 ďalších príspevkovMarian Jasik k článku: Zleteli orly z Tatry, terény, ako sa patrí Dk...ta zaujimava kytka je na mnohych fotka, ci uz kvitnuca alebo bez kvetov....priplietla sa do tejto sady a fotka inej vzacnej rastlinky, ale uz bola vymena.
+ 10 ďalších príspevkovRc k článku: Medvede už nespia vcera sprava o tom, ze europska komisia zamietla navrh slovenska na akutne riesenie problemu s medvedami v zmysle jeho posunutia z najvyssej kategorie ochrany, …
+ 437 ďalších príspevkovDaulagiri k článku: Ľubochňa – Chabzdová – Ružomberok na snežniciach Na počasie sme mali ozaj šťastie. Pekné sú tie lúky v okolí senníkov a v sedle Poľana, tam sa ti bude páčiť keď tam vyrazíš. A ten vrch Magura tiež stojí za to …
+ 11 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Bývalá stanica lanovky na Líške Vsetko v poriadku. UPOZORNENIE: dvere treba trochu nadvihnut a tak tlacit/tahat!
+ 10 ďalších príspevkovPavol.horvath k článku: Lesnícky zrub Zelenô v Zelenej doline Objekt uz nestoji.
+ 3 ďalšie príspevkyPavol.horvath k článku: Koliba Mlynová pod Kýčerou Na utulni vsetko v poriadku, poriadok, trochu bordelu, drevo nachystane. AKTUALIZACIA: voda sa nachadza 50m od utulne, na strome je sipka ktora ukazuje smer. Je …
+ 24 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Veľkofatranská Tlstá a Ostrá v zime – okruh z Blatnice Toto som siel uz vela krat, ale v zime by som si sem netrufol. Mal si stastie, ze bolo malo snehu. Kamzikov vidat najma v okoli Murana. V zime je v tejto oblast …
+ 6 ďalších príspevkovMartin knor k článku: Krušné hory: Z Přebuzu na Špičák a späť Pekne brala. Kdesi v tychto miestach som bol pred rokmi na tyzdennej akcii a vsimol som si skvely namet, ako cerpat eurofondy "donekonecna". V minulosti tu bol …
+ 3 ďalšie príspevkyMartin knor k článku: Smolenickým krasom netradične: z Lošonca na Horštúnske skaly a Molpír Bol som tam asi mesiac skor. Na tabuliach toho naucneho chodnika su celkom zaujimave informacie. Tie skaly vsak nepoznem, musim ich niekedy obehat.
+ 1 ďalší príspevok
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Outdoor Chef’s Diary – Dnes je všetko inak. Kedysi stačilo zobrať si na vander konzervu s moravským gulášom či frankfurtskú pochúťku (starí vlci mi určite do fóra napíšu všetky laskominy, ktoré sa používali a požívali) a bolo vybavené. Dnes nám záleží na tom, čo jeme, ako to chutí a čo si do hrnca dávame. Preto som sa rozhodol začať cyklus outdoorového šéfkuchára, nech aj jedlo v prírode má trošku chuť, formu a zmysel. Predsa len, nie iba vifonky chce človek jesť.
Turistika a dobré jedlo sa vzájomne nevylučujú.A aj najobyčajnejšie jedlo v prírode chutí lepšie ako doma.Radšej viacej zjesť ako menej vypiť.
Staci zadat do guugla
TV paprika Bandi a hegyen
Videá
youtube.com/results?search_qu…
Do pozornosti turistickým kuchtíkom sa dáva:
dobroty-recepty.cz/…/nahore-n…
Boro, tesim sa, ze si to ocenil prave ty.
Som zvedavy, co povies na dalsie recepty :-)
No teda Bacaardi, teraz si ma normálne dojal. Je to paráda, som ohromne prekvapený, že si ešte niekto na horách varí. Celé je to fajn, ale tie hríby by som aspoň na 10-15 minút (ak nie na dlhšie) namočil. Dostaneš z nich oveľa viac chuti a môžeš ich tam vrhnúť aj s nálevom. No a tá babula vedľa teba ? Radosť pozerať. Len tak ďalej
dobrym zvykom je hriby namocit pred tym ako zacnes varit, ale pri dobrych dubakoch, ktore su susene to vobec netreba.
neboli tvrde, boli akurat.
s inymi hribmi som nerobil, vzdy to boli dubaky, je mozne, ze ine hriby, kupovane, sa robia dlhsie. preto je dolezite si veci odvarit doma a vediet ake suroviny pouzivame :)
Inak tie hriby netreba nejak dlhsie robit? Viem ze sa zvyknu celkom dlho varit, aby boli makke a jedle. Gulata ryza sa v porovnani s nimi spravi pomerne rychlo...
jasne :-). Čermák je blízko, je tam dobré vybavenie, kopec ohnísk aj strieška, ak by pršalo a studnička :)
Tá prírodná kuchyňa kde to varíš je tuším Čermákova lúka, či...??
dohoda :).
porozmyslaj nad nejakym paradnym miestom.
to by bolo fajn, ja ti spravim prave fatranske hrianky :)))
Kedykolvek ked sa dohodneme :-).
Mozme dat nejaky outdoor cooking session :)
vidis a prave preto aby som nebol za blba som napisal, ze to na ktore som zvyknuty :) inak ja mam radsej take mazlavejsie trosku ako mas ty :)
a kedy aj mne nieco uvaris nech nemusim olyzovat monitor? :)
Brano, pokial beres ako bernu mincu to slovenske, trojkopcekove rizoto s hraskom, mrkvou, kukurickou a masom z polievky, tak ano, ma byt menej mazlave a ryza by sa mala oddelovat :-).
Ak chces talianske kremove rizoto, do ktoreho sa dava na konci parmezan a maslo, tak ma byt mazlave :-). (nie rozvarene, ale mazlave ano)
Dakujem :). Receptov som pripravil zopar, je sa na co tesit. prazenicka nebude, ale nie je zly napad skusit spravit volske oko na placatom horucom kameni :-)