Komentár
K článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia
nová témaK článku: Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia
nová témaSvatopluk k článku: Kysuckými samotami Turzovskej vrchoviny Peter, velmi správne rozlišuješ Čechov a Moravákov ( Brňákov ).
+ 16 ďalších príspevkovSosal k článku: Chata Volovec Tak pan správce se mi už ozval. Otevřeno bude :)
+ 61 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Kliešte sa posúvajú vyššie čipovanie proti KE : pozornakliesta.sk/?utm_campai…
+ 145 ďalších príspevkovK článku: Známym a predsa neznámym masívom Devínskej Kobyly
nová témaAdushka k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (2) Ďakujem Tomáš. Veru skvelo nám tam bolo, ja som dokonca chcela tento rok ísť rovno na Peaks of the Balkans, ale nakoniec ideme Bulharsko - Rilu a Pirin, tak som …
+ 7 ďalších príspevkovTono k článku: Krajinou vyhasnutých vulkánov – od Sovieho hradu po Steblovú skalu Kusok juznejsie od Hajnacky sa nachádza zaujimava Kostna dolina, paleontologicky lokalita s nalezmi kostrovych pozostatkov zvierat z tretohor. Ale pozor, roklin …
+ 6 ďalších príspevkovBazin k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Nadhera !
+ 5 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Národné parky sú nefunkčné, akú reformu by potrebovali? Soňa, tú modrú na titulke si vyrobyla fotošokom, alebo polarizérom ? odomk.: dennikn.sk/…/?cst=dfe885e641e…
+ 44 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Želobudzká skalka a zaujímavosti Poľany Soňa : Malachovské skalky nad Banskou Bystricou ( odmkol som ) dennikn.sk/…/?cst=b7bbfb4a2de…
+ 7 ďalších príspevkovSebastian.bena99: Práca Na Horách Dobrý deň , mám 24 rokov hľadám si prácu na horách. Ďakujem za ponuky.
+ 88 ďalších príspevkovTomas Vohlarik k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít ako vzdy nadherne fotky Peto. tak taketo krasne su vyhlady zo Slavkovskeho stitu. pri mojej navsteve sa mi podarilo minut kriz na vrchole kvoli hmle. ale nieked …
+ 3 ďalšie príspevkyMisoB: TuristickaMapa.sk - fórum Názvy zmeníme podľa aktuálneho stavu v teréne, možno predtým boli názvy TIM odlišné. Názov Dielnica sa z "technických" príčin nevykresľuje, lebo spadá práve na …
+ 3327 ďalších príspevkovWaldi k článku: Cerová vrchovina je pohorie s magickým hradom a skalným vodopádom. Pozrite si deväť najkraších túr v ňom Dovoľte, aby som týmto vyjadril najhlbšie uznanie a obdiv k nájdeniu tejto lokality, ktorá je zatiaľ vhodná pre pohyb hajkerov po vonku. V zmysle štúdie "Odhad …
+ 5 ďalších príspevkovPeter61: Expresky "Jako reklama na bd expresky působivé, ...samozřejmě přeju uzdravení a příště více cest na OS." lezec.cz/clanek.php?key=18426…
+ 95 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Nový návštevný poriadok v Tatrách rozširuje možnosti pre skialpinizmus, no pridáva nové povinnosti a zakazuje vstup so psom do vysokohorského prostredia JAMES : Obsah kurzu ľahkého horolezectva, leto aj zima. horolezecka-skola-james.sk/do…
+ 27 ďalších príspevkovPaliT k článku: Turistov na Poľane napadol medveď dvakrát za sebou. Najhoršie bolo čakať na vrtuľník, báli sa, že sa vráti Najväčší problém je, že táto PR bitka sa nedá vyhrať. Vládnej garnitúre sa podarilo obsadiť mediálny priestor a vystrašená verejnosť, ktorá nemá takmer nijaké r …
+ 47 ďalších príspevkovK článku: Prístrešok Golgota pod Kojšovskou hoľou
nová témaVladeno k článku: Začína jarná uzávera vo Vysokých a Západných Tatrách. Čo je v tomto období povolené? Najlepšia a najrozumnejšia reč Hajkingu za posledné roky. Howgh.
+ 15 ďalších príspevkovJanabilesova k článku: Ľubova útulňa na Chotári Neviem poskytnut informacie, tento rok sme boli v inej časti Zázrivej. Odporúčam, kontaktovať majiteľa. Ak by boli nejaké nové informácie, prosím napísať do di …
+ 4 ďalšie príspevky
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Outdoor Chef’s Diary – Dnes je všetko inak. Kedysi stačilo zobrať si na vander konzervu s moravským gulášom či frankfurtskú pochúťku (starí vlci mi určite do fóra napíšu všetky laskominy, ktoré sa používali a požívali) a bolo vybavené. Dnes nám záleží na tom, čo jeme, ako to chutí a čo si do hrnca dávame. Preto som sa rozhodol začať cyklus outdoorového šéfkuchára, nech aj jedlo v prírode má trošku chuť, formu a zmysel. Predsa len, nie iba vifonky chce človek jesť.
Turistika a dobré jedlo sa vzájomne nevylučujú.A aj najobyčajnejšie jedlo v prírode chutí lepšie ako doma.Radšej viacej zjesť ako menej vypiť.
Staci zadat do guugla
TV paprika Bandi a hegyen
Videá
youtube.com/results?search_qu…
Do pozornosti turistickým kuchtíkom sa dáva:
dobroty-recepty.cz/…/nahore-n…
Boro, tesim sa, ze si to ocenil prave ty.
Som zvedavy, co povies na dalsie recepty :-)
No teda Bacaardi, teraz si ma normálne dojal. Je to paráda, som ohromne prekvapený, že si ešte niekto na horách varí. Celé je to fajn, ale tie hríby by som aspoň na 10-15 minút (ak nie na dlhšie) namočil. Dostaneš z nich oveľa viac chuti a môžeš ich tam vrhnúť aj s nálevom. No a tá babula vedľa teba ? Radosť pozerať. Len tak ďalej
dobrym zvykom je hriby namocit pred tym ako zacnes varit, ale pri dobrych dubakoch, ktore su susene to vobec netreba.
neboli tvrde, boli akurat.
s inymi hribmi som nerobil, vzdy to boli dubaky, je mozne, ze ine hriby, kupovane, sa robia dlhsie. preto je dolezite si veci odvarit doma a vediet ake suroviny pouzivame :)
Inak tie hriby netreba nejak dlhsie robit? Viem ze sa zvyknu celkom dlho varit, aby boli makke a jedle. Gulata ryza sa v porovnani s nimi spravi pomerne rychlo...
jasne :-). Čermák je blízko, je tam dobré vybavenie, kopec ohnísk aj strieška, ak by pršalo a studnička :)
Tá prírodná kuchyňa kde to varíš je tuším Čermákova lúka, či...??
dohoda :).
porozmyslaj nad nejakym paradnym miestom.
to by bolo fajn, ja ti spravim prave fatranske hrianky :)))
Kedykolvek ked sa dohodneme :-).
Mozme dat nejaky outdoor cooking session :)
vidis a prave preto aby som nebol za blba som napisal, ze to na ktore som zvyknuty :) inak ja mam radsej take mazlavejsie trosku ako mas ty :)
a kedy aj mne nieco uvaris nech nemusim olyzovat monitor? :)
Brano, pokial beres ako bernu mincu to slovenske, trojkopcekove rizoto s hraskom, mrkvou, kukurickou a masom z polievky, tak ano, ma byt menej mazlave a ryza by sa mala oddelovat :-).
Ak chces talianske kremove rizoto, do ktoreho sa dava na konci parmezan a maslo, tak ma byt mazlave :-). (nie rozvarene, ale mazlave ano)
Dakujem :). Receptov som pripravil zopar, je sa na co tesit. prazenicka nebude, ale nie je zly napad skusit spravit volske oko na placatom horucom kameni :-)