Komentár
Peter61: Práca Na Horách 2024 auf der Stüdlhütte Allrounder*in / Koch/Köchin (m/w/d) gesucht alpenverein-muenchen-oberland…
+ 87 ďalších príspevkovPeter61: Práca Na Horách 2024 auf der Stüdlhütte Allrounder*in / Koch/Köchin (m/w/d) gesucht alpenverein-muenchen-oberland…
+ 87 ďalších príspevkovKladivir k článku: Kratšie výlety: Hrad Hajnáčka, rozhľadne, Červená a Biela skala, Matka Božia a Štúrova lavička Radosť už len čítať, asi prekonáme lenivosť a niekam sa vyberieme...
nová témaAdushka k článku: Ako stráviť dva týždne v Albánsku, Kosove a Čiernej Hore s deťmi (1) Hehe, treba si prečítať článok, ktorý vyjde o necelý týždeň ;) Inak od Vusanje je na Kolatu dlhší nástup, z Valbone je to pekná nekompromisná direktka, krátka a …
+ 3 ďalšie príspevkyMatobee k článku: Jarný výstup na Žľab a útulňu Zemlianku z Drietomy Tatiana pekný je to kraj a dobre ste sa prešli. Útulňa je to veru parádna. Asi to tam dobre poznáš, keď píšeš, že Žľab vidíš z okna. :-) Začiatkom minulého dec …
nová témaMisoB: TuristickaMapa.sk - fórum Máme upozornenie pre ten úsek už od decembra 2023, ale vďaka :)
+ 3324 ďalších príspevkovLubo k článku: Začína jarná uzávera vo Vysokých a Západných Tatrách. Čo je v tomto období povolené? Myslim, ze interpretujes na zaklade anekdotickych skusenosti. Ten proces nebol kratky a bolo pri nom vela ludi, no malokto ho ma zazity ako celok.
+ 8 ďalších príspevkovMatobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …
+ 6 ďalších príspevkovMatobee k článku: Jarný ťah z juhu na sever: Šahy – Hontianske Nemce Maťo veru vyrazil som v sivejšom marci na juh za už trošku veselšou krajinou. Zažil som pred 2 rokmi Krupinskú planinu okolo Bzovíka v zelenom a sviežom máji v …
+ 27 ďalších príspevkovPeter61 k článku: Turistov na Poľane napadol medveď dvakrát za sebou. Najhoršie bolo čakať na vrtuľník, báli sa, že sa vráti Horalka58: to je ako zo šlabikára medvede.sk/?action=prevencia
+ 37 ďalších príspevkovJanabilesova k článku: Potulky za krásami terchovských osád s deťmi Pridávam zábery z interiéru zvoničky U Marunov. Kľúče nám ponúkla pani, ktorá býva v dreveničke hneď pri zvoničke, ani sme nevedeli, že sa dá ísť dovnútra. Pote …
+ 10 ďalších príspevkovK článku: Za jarnými kvetmi na Devínsku Kobylu s deťmi
nová témaMuska k článku: Atraktívna Hradová a malebné okolie Tisovca Uff, tak tam ešte rýchlo vybehnem. Mne sa to doterajšie "lezenie" hrebienka celkom páči/lo. :)
+ 13 ďalších príspevkovMatobee k článku: Jesenno-zimný Slavkovský štít Jedným slovom nádhera. :-) Tiež som tam bol takto v jeseni, ale výhľady do diaľav boli obmedzenejšie a sniežiku bolo len kúsok na vrchole.
nová témaPeter61 k článku: Chcete zabiť medveďa? Ade.e , aj majster tesár sa utne.
+ 609 ďalších príspevkovDaulagiri k článku: Za zakvitnutými čerešňami v Brdárke Svatopluk, teraz som si všimol tvoj dotaz. Z Rakovca som šiel po žltej na Babinú, kde som prespal v stane a druhý deň som pokračoval po žltej cez Vlachovo do Br …
+ 9 ďalších príspevkovK článku: Prístrešok v sedle Korcháň
nová témaMatobee k článku: Juhovýchodnou časťou Levočských vrchov v marci :-) :-) :-)
+ 3 ďalšie príspevkyK článku: Prístrešok Verehovka nad Benkovcami
nová témaMatobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …
nová téma
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Diskusná téma K článku: Ako uvariť v ešuse dubákové rizoto
Outdoor Chef’s Diary – Dnes je všetko inak. Kedysi stačilo zobrať si na vander konzervu s moravským gulášom či frankfurtskú pochúťku (starí vlci mi určite do fóra napíšu všetky laskominy, ktoré sa používali a požívali) a bolo vybavené. Dnes nám záleží na tom, čo jeme, ako to chutí a čo si do hrnca dávame. Preto som sa rozhodol začať cyklus outdoorového šéfkuchára, nech aj jedlo v prírode má trošku chuť, formu a zmysel. Predsa len, nie iba vifonky chce človek jesť.
Turistika a dobré jedlo sa vzájomne nevylučujú.A aj najobyčajnejšie jedlo v prírode chutí lepšie ako doma.Radšej viacej zjesť ako menej vypiť.
Staci zadat do guugla
TV paprika Bandi a hegyen
Videá
youtube.com/results?search_qu…
Do pozornosti turistickým kuchtíkom sa dáva:
dobroty-recepty.cz/…/nahore-n…
Boro, tesim sa, ze si to ocenil prave ty.
Som zvedavy, co povies na dalsie recepty :-)
No teda Bacaardi, teraz si ma normálne dojal. Je to paráda, som ohromne prekvapený, že si ešte niekto na horách varí. Celé je to fajn, ale tie hríby by som aspoň na 10-15 minút (ak nie na dlhšie) namočil. Dostaneš z nich oveľa viac chuti a môžeš ich tam vrhnúť aj s nálevom. No a tá babula vedľa teba ? Radosť pozerať. Len tak ďalej
dobrym zvykom je hriby namocit pred tym ako zacnes varit, ale pri dobrych dubakoch, ktore su susene to vobec netreba.
neboli tvrde, boli akurat.
s inymi hribmi som nerobil, vzdy to boli dubaky, je mozne, ze ine hriby, kupovane, sa robia dlhsie. preto je dolezite si veci odvarit doma a vediet ake suroviny pouzivame :)
Inak tie hriby netreba nejak dlhsie robit? Viem ze sa zvyknu celkom dlho varit, aby boli makke a jedle. Gulata ryza sa v porovnani s nimi spravi pomerne rychlo...
jasne :-). Čermák je blízko, je tam dobré vybavenie, kopec ohnísk aj strieška, ak by pršalo a studnička :)
Tá prírodná kuchyňa kde to varíš je tuším Čermákova lúka, či...??
dohoda :).
porozmyslaj nad nejakym paradnym miestom.
to by bolo fajn, ja ti spravim prave fatranske hrianky :)))
Kedykolvek ked sa dohodneme :-).
Mozme dat nejaky outdoor cooking session :)
vidis a prave preto aby som nebol za blba som napisal, ze to na ktore som zvyknuty :) inak ja mam radsej take mazlavejsie trosku ako mas ty :)
a kedy aj mne nieco uvaris nech nemusim olyzovat monitor? :)
Brano, pokial beres ako bernu mincu to slovenske, trojkopcekove rizoto s hraskom, mrkvou, kukurickou a masom z polievky, tak ano, ma byt menej mazlave a ryza by sa mala oddelovat :-).
Ak chces talianske kremove rizoto, do ktoreho sa dava na konci parmezan a maslo, tak ma byt mazlave :-). (nie rozvarene, ale mazlave ano)
Dakujem :). Receptov som pripravil zopar, je sa na co tesit. prazenicka nebude, ale nie je zly napad skusit spravit volske oko na placatom horucom kameni :-)