Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Volovské vrchy - orlia studňa

Diskusná téma Volovské vrchy - orlia studňa

Na jar sa chystáme do volovských vrchov a plánujeme si ustlať na táborisku orlia studňa. Nemá náhodou niekto aktuálne foto alebo informácie ako to tam vypadá. Veľmi by ste mi pomohli. Ďakujem

ZuzanA28

Verím, že do mesiaca označíme trasu i odbočku, na Zimnú vodu. Je to perfektne miesto na kempovanie. I vzhľadom k tomu, že chata, na kopci Pipítka, je často, súkromne obsadená a návštevníci chaty, nechcú byť rušení.

Polginho

Ďakujem pekne za info, veľmi múdrejší síce nie som, ale tak do jari snáď budem mať presnejšie info. Ak by mal predsa len niekto niečo nové, budem vďačný.

Jiku2

Tak tragicke to pro to taborisko byt nemusi. Ten "masakr, jak pisete, se stridal. Byl na hrebenu Osadnika a pak, co si pamatuji, pred a za Pipitkou atd. Mam pocit, ze Orlie studni se to vyhnulo, ze tam nejaky ten les zustal:)

Boro

To táborisko u prameňa Zimná voda , neleží priamo na chodníku, ale možno 50 metrov od neho. Treba ho hľadať. Ale ak je tam, ako píšete, masaker, tak to bude asi horšie. V každom prípade to bolo na hranici lesa a lúk.

Axel

Ked by nebola Orlovka v pouzitelnom stave (nebol som tam snad 15 rokov), tak pod Pipitkou pri chate je pramen a aj miesto na stan.

Jiku2

3 roky zpet jsme tama prochazeli, ale vubec se mi v techto mistech nevybavuje zadne hezke taboriste a to ja tyhle veci sleduji :) Pamatuji jen na nespocet polomu.. Moc jsem nepomohl, ale snad se najde nekdo vsimavejsi :)

Vrana

Uf teda isiel som tade v lete a co si pamatam trasa Osadnik - Pipitka - Uhornianske sedlo, najma okolie Pipitky je vydrancovana na zaplakanie. Mozno ta Orlia studna nie je, neviem.

Bulat alebo Palo Horvat si mozno pamataju lepsie.

Boro

Ešte som to zameral N48°40,516 E20°42,7105

Boro

To táborisko sa nachádza v sedle pod kótou Orlia studňa v smere na Uhornianske sedlo. Na dnešných mapách už ten prameň nie je značený, ale je to vyvieračka potoka Zimná voda, a ten na mape je. Neviem ako to tam teraz vyzerá, ale bolo to jedno z najkajších a najlepších miest na táborenie ktoré poznám.Je umiestnené na pravej strane hrebeňa, trošku smerom naspäť pod lesom. Mrkni sa na fotomapu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov