Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na vrchol Schobergruppe - Petzeck

Diskusná téma K článku: Na vrchol Schobergruppe - Petzeck

V polovici júla som strávil päť dní v Schobergruppe. Prvé 2 dni som nocoval na Wangenitzseehütte a vybehol som na najvyšší kopec Schobergruppe, na Petzeck, ktorý je považovaný za jednu z najľahších trojtisícoviek. Na chatu som išiel nádhernou dolinou Wangenitztal a vracal som sa málo chodeným traverzom Alpinsteig.

Eta

Ved ano, zas naivita odtial-potial :) A asi najma teraz v lete alebo cez vikend. Lebo napr. v Stubai niektore chaty zas nejak nepraskali vo svikoch. Ale toto bude asi hustejsie...

Knor

Po zlych skusenostiach, ked mi chatar pod Prielom doslova vynadal, sa na chatach vzdy ohlasujem. Teda rezervoval som si to ubytovanie dopredu. Na tejto chate to je potrebne aj preto, lebo je hojne navstevovana. Najma Nemcami, ktori idu severo-juznu hohenweg pohorim.
Ak budete mat stastie, moze sa podarit aj naslepo, ale rozhodne to neodporucam.

Eta

Ahoj, prosim ta, ubytovanie na Wangenitzseehutte si si rezervoval dopredu? Alebo myslis, ze by sa tam dalo prist len tak "naslepo" a verit vo volne miesto na prenocovanie?

Rajli

Ahoj Martine
Ufff, Grossglockner to jeszcze ( a może nigdy ) nie dla mnie. Piszesz bardzo ładne relacje. Inspirujące. Na przykład Gleiwitzer Hohenweg, już mam zapisane w pamięci, jako turę, którą trzeba zaliczyć. Dziękuję Ci za to. Pozdrawiam serdecznie :-)

Knor

Ahoj Rajli,
Ano, mas pravdu. 3040 je vyska sedla pod kopcom. Inak, moja prva 3000-vka bol Grossglockner :-D .

Rajli

Cześć

Kruckelkopf ma wysokość 3181 m. To pamiętam, bo to pierwszy mój trzytysięcznik. Byliśmy tam końcem września 2014 roku. Szliśmy na Petzeck, ale pomyliliśmy szlak i wyszliśmy na Kruckelkopf właśnie:-) Szlak prowadzi tylko do przełęczy, dlatego później nie znaleźliście go.Pamiętam w schronisku było zaledwie 5 osób.Z Kruckelkopfa doszliśmy do Lienzer Hutte,a nazajutrz wyszliśmy piękną ferratą na Gloedis. Polecam. Pozdrawiam. rajli

Richard Tesár

Pekný článok, mi sme chceli isť na Petzeck v minulú zimu, ale dostali sme len po chatu a aj to s problémami. Z chaty sa nám zdal ten výstup na Petzeck o dosť ťažší, ale asi to bolo iba tým snehom a únavou. Tak sme to nakoniec nedali. Ale asi sa tam ešte vrátime :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov