Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čo zbaliť do batoha na jeden deň

JtR

Nôž Schrade? To vážne? :) Tak túto značku by som neodporučil ani svojmu nepriateľovi. Keď už teda autor článku chce niekomu niečo odporúčať... Ale to je len môj osobný názor a prax:) Pokiaľ ide o nože na turistiku, optimum je dvojkombinácia. Základ je nejaký Victorinox alebo Wenger (už sa nevyrába), fajnšmeker možno radšej zbalí náradičko od Leathermana alebo trocha lacnejšie od Gerbera. Druhý kus už potom treba voliť podľa účelu. Ak sa niekto chce presekávať vegetáciou, určite by mal vyberať tak, aby neprišiel k ujme. Tam už nestačí "masívnejší" nôž, ohľad treba brať aj na typ výbrusu a kopu iných faktorov. Ale Schrade? :)))

Peter61
Koľa, ja som minuly v Tatroch s vrtačku nebul ! Iba na Bodoňu ! -)
Jožo

Niekto chodí do Tatroch s vrtačkou niekto s pílou niekto so psom niekto s frajerkou.Každý má nejakú úchylku.Raz dávno v 1978 som v jednom zrube čítal nápis:Zákaz vodiť psy a škaredé ženy.

Peter61

motorova pila je povinna vybroj do Tatroch pre tych, co chodia podla starych sprievodcov ...."chodnik cez kosovku"

Vrana

chlopi vsetko su to dobre tipy, ale zatial jasne vedie maceta a motorova pila od joza :D

Peter61

Co sa tyka "technickej prvej pomoci", ktora dokopy nic nestoji a nic nevazi.

  • zips : nahrada za odlomene tiahlo jazdca : hodi sa drotik alebo tenka repka 1,5 - 1,8 mm
  • na odtrhnutu podrazku a pod. sa hodi viazacia paska na kable cca 40 cm. Da sa vyskladat aj z kratsich, ale tie su obvykle tensie.
    (hybrolyza PU peny na medzipodrazke a pod. hrozi stale viac)
Jjano

Ja zase nosím na oboch paličkách namotanú striebornú pásku "duck tape" :-)

Jožo

Ja nosím v rupsaku aj kobercovú pásku.Veľakrát mi pomohla pri opravách obuvi i oblečenia.Na Mt.blancu mi praskol v predu na mačke drôt ,prilepil som to páskou a tak som došiel až na guterku.Veci na túru vyberám podľa toho kam idem.Pred dvoma týždňami som prezeral lyžiarsku trasu a ked som zistil že mačeta mi na tento polom nestačí tak som sa tam vrátil o tri dni s motorovou pilov.

Yetee
Škoda, že je už po vianociach :) K článoku "Čo si želať pod stromček?" bolo doplnené "Jéé ... čo som dostal pod stromček" )
PaliT

Spýtajte sa Ľuba, spýtajte sa Ľuba, on už pochopil. Uterák (resp. v mojom prípade poskladaný uteráčik pripravený na popruhu batoha) by mal nosiť každý. Ako inak sa dá dopracovať k Odpovedi na Rozhodujúcu Otázku Života, Vesmíru a Všetkého? :D

Peter61: Mohli by sme tu síce spraviť seriál, ktorý by začal minimalizmom, kedy polonahý turista nemá takmer nič, cez ľadvinkových askétov, až po mnou opisovanú "plnú poľnú", resp články o fotovýbave, psíčkarských doplnkoch a pod. Ja si tak nejako vravím, že to už nekomplikujme, zoznam je teraz v podstate úplný a verím, že ľudia sú svojprávni a majú používať rozum.

Vyznávam zásadu, že dobrodružstvo by malo spočívať v tom, čo zažijem v divočine a nie v tom, že musím improvizovať kvôli zabudnutej výbave. Osobne milujem voľnosť a možnosť meniť rozhodnutia pri náhlej inšpirácii, nechcem byť obmedzený tým, že som nejakú poondiatu vec nemal v batohu...

Jjano

Podľa mňa tým opačným postupom treba ten článok aj naozaj upraviť, aj keď dodatočne. Bude tu visieť roky, ľudia -začiatočníci si to budú gúgliť roky a asi nechceme, aby sa učili, že si majú brať na jednodňovú túru uterák ... :-)

Peter61

ad 13:44 PaliT
mozno by som skusil opacny postup : zakladny model a potom pridat cosi ku foteniu, ku psom, na zimu etc.

Casy sa menia. Napr. ruxaky su najvymakanejsie za celu historiu pobytu dvojnoheho primata na Zemi, pritom turisti chodia ako hastrosi ovesani ostrymi predmetmi (= macky, cakany) a na chate trhaju horskacom bundy.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma